Genel Sağlık Sigortası'nda yeni iddia
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 29 2016
2012’den itibaren herkes için zorunlu olan Genel Sağlık Sigortası’nda gençlerin milyarlarca liralık borcunu silen düzenleme yakında Meclis’e geleceği iddia edildi.

Yeni düzenlemeye göre yeni mezunların GSS priminin de 2 yıl devlet tarafından karşılanacağı ileri sürüldü.
1 Ocak 2012 tarihinden itibaren herkese zorunlu olarak uygulanmaya başlanan Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili ilk günden itibaren yaşanan sorunlara topluca çözüm aranıyor.
HaberTürk'ten Ahmet Kıvanç ve Tahsin Akça'nın haberine göre, okulu biten, ancak henüz bir iş bulamamış çocukları dolayısıyla aileleri “işsiz evlat vergisi” ile karşı karşıya bırakan sistem, çıkarılacak yasayla değiştirilecek. Gençlerin milyarlarca liraya ulaşan GSS prim borçları da bu kapsamlı düzenlemeyle birlikte silinecek. Borçlu oldukları için hastanelerin önünden geçmeye korkan gençler, 30 Haziran 2016 tarihine kadar sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecekler.
9 MİLYAR LİRA BORÇ BİRİKMİŞTİ
TBMM’de görüşülen torba yasayla GSS’nin en büyük mağduru durumundaki işsiz gençler 2 yıllığına da olsa rahat bir nefes alacaklar. Halen lise ve dengi öğrenim gören gençler 20 yaşına; üniversite öğrenimi görenler ise 25 yaşına kadar aileleri üzerinden sağlık hizmeti alabiliyorlar. Anne babaları herhangi bir işte çalışmıyorsa bile, onların, eski adıyla “yeşil kart” hakkından yararlanabiliyorlar.
Okulu bitirdikleri andan itibaren ise işsiz olsalar bile ailelerinin ekonomik durumuna göre GSS primi ödemek zorunda kalıyorlar. Ne kadar prim ödeyeceklerinin belirlenebilmesi için de gelir testine girmeleri gerekiyor. Gelir testi yaptırmamış olanlar ise otomatik olarak en yüksek rakamdan prim borçlusu durumuna düşüyor, aylık 395 lira prim ödemek zorunda kalıyorlar.
Bu düzenleme dolayısıyla, tamamına yakını gençlerden oluşan 5 milyonu aşkın kişi Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) 9 milyar lira dolayında borçlu durumunda bulunuyor.
30 Nisan 2014
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Tavşanın suyunun suyu gibi! ”Siz hiç doğuran delil gördünüz mü?”4.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!5.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







