Gerekçe çok tartışılacak!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 9 2016
Silah taşıyan TIR'larla ilgili davada 12 milletvekili hakkında 'yasa dışı gösteri'ye katıldıkları iddiasıyla fezleke hazırlandı!
MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili görüntüleri yayınladıkları gerekçesiyle Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandıkları davada, İstanbul Adalet Sarayı içinde “yasadışı gösteri”ye katıldıkları iddiasıyla 12 milletvekili hakkında fezleke düzenlendi.
Hakkında fezleke düzenlenen milletvekilleri isimleri şöyle; CHP Milletvevilleri Enis Berberoğlu, Gürsel Tekin, Şafak Pavey, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, İlhan Cihaner, Hilmi Yarayıcı, Tuncay Özkan, Engin Özkoç, HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu ve Meral Danış Beştaş.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Selamettin Celep tarafından hazırlanan fezlekeler, soruşturma izni için TBMM’ye gönderildi.
1 Nisan’daki duruşmada , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) müdahil olma talepleri kabul edilmesinin ardından duruşma savcısı tarafından davaya da gizlilik kararı getirilmesi talep edilmiş bu talep İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilmişti.
Salondan ayrılmayan milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasının kararlaştırılmıştı.
Soruşturma kapsamında TIR'ların durdurulması talimatını veren savcılar ve operasyonda görev alan askerler halen tutuklu bulunuyor!
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Tavşanın suyunun suyu gibi! ”Siz hiç doğuran delil gördünüz mü?”4.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!5.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







