Google ABD'nin hedefinde: Parçalanacak...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ekim 13 2024
ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın tekelini sona erdirmek için en cesur hamlelerinden birine hazırlanıyor. Şirketin rakiplerine avantaj sağlamak için ürünlerini kullanmasını yasaklayan çözüm önerileri tartışılırken, Google’ın arama motoru hakimiyetini kıracak yapısal değişiklikler masada.
ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın internet aramalarındaki tekelini sona erdirmek için şirketi parçalama seçeneğini gündeme aldı. Bakanlık, Google’ın Chrome tarayıcısı, Play aplikasyon mağazası ve Android işletim sistemi gibi ürünlerini kendi arama motoruna avantaj sağlamak için kullanmasını engelleyecek “davranışsal ve yapısal çözümler” önerdi.
GOOGLE’A KARŞI RADİKAL ÖNERİLER
Gazete Oksijen'de yer alan habere göre, Bakanlığın önerileri arasında, Google’ın arama verilerini rakip firmalarla paylaşması ve arama sonuçlarını yapay zeka modellerinin eğitiminde kullanma becerisinin kısıtlanması da bulunuyor. Google’ın parçalanması halinde, internet arama piyasası baştan aşağı değişebilir ve şirketin ana firması Alphabet de bu dönüşümden etkilenebilir.
GOOGLE’A KISITLAMALAR YOLDA
Yargıç Amit Mehta, Google’ın ABD anti-tröst kanununu ihlal ettiğine hükmederken, bakanlık Google’ın tekelleşmesini önlemek için radikal adımlar atılacağını duyurdu. Bakanlık, Google’ın kullanıcı rekabetini kısıtlayan uygulamalarına son verilmesi gerektiğini belirtti. Mahkeme kararına göre, Google'ın piyasa üzerindeki hakimiyeti kırılacak ve gelecekte benzer tekelci davranışların önüne geçilecek.
YAPAY ZEKA TEKELİ ENDİŞESİ
Adalet Bakanlığı, Google’ın yapay zeka gücünü internet aramalarında tekelci şekilde kullanmasından endişe ediyor. Savcılar, Google’ın yapay zeka eğitim verilerine erişimini sınırlayacak düzenlemeler üzerinde duruyor. Web sitelerine, Google’ın yapay zeka modellerini kullanma izni verme veya vermeme hakkı tanınması öneriliyor.
BÖLÜNME MÜMKÜN MÜ?
Google’ın bölünmesi, Adalet Bakanlığı için tarihi bir zafer olabilir. Bu dava, 24 yıl önc
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı iddia edilen Şara'nın yeni görüntüleri paylaşıldı2.İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında hazırladığı belgeyi açıkladı meğer binbir suratmış!3.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar kim negatif kim pozitif?4.Skandal iddia: Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü görevden alındı5.Özel’den Erdoğan’a ‘Maduro’ tepkisi: Trump'ın teklifini biliyor muydun?
6.Türkiye'de sosyal medya yasağı geliyor! Kimleri etkileyecek?7.Uyuşturucu soruşturmasının kara kutusu 4. kez adliye getirilip ifade verdi8.Erdoğan hakkında yeni rapor: 'Büyükelçilikleri ‘muhaliflere baskı’ aparatı haline getirdi'9.Çeçenistan lideri Kadirov, Bakan olan 20 yaşındaki oğlunu başbakan yardımcısı yaptı10.Trabzon'da görülmemiş skandal! Maç için yola çıktılar AKP'li oldular

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı i...

İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında ...

Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar ki...

Skandal iddia: Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müd...

Özel’den Erdoğan’a ‘Maduro’ tepkisi: Trump'ın tekl...


