Güney Afrikalı Gazeteci olayı tam olarak özetlemiş
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 22 2017
Shannon Ebrahim, iki gazeteye birden yazdığı yazıda Hizmet'e yapılanları anlattı ve Erdoğan Rejimi'ne unutamayacağı bir ders verdi.
Güney Afrika'nın 130 yıllık medya grubu Independent'ın Johannesburg, Pretoria, Cape Town ve Durban şehirlerindeki gazetelerinde farklı başlıklarla çıkan yazıyı, Dış haberler editörü Shannon Ebrahim, Haftalık Global Göz Köşesi'nde kaleme aldı.
Pretoria News: Zuma, Türkiye'nin oyuncağı olmayacak
The Star: Güney Afrika avlanma meydanı değil

Yazının çevirisi şöyle:
Türk Devlet Başkanı Erdoğan'ın muhaliflerini teslim etmesi için Güney Afrika'ya baskı yapması bekleniyor.
Güney Afrika, yargısız hapsedilmenin ve işkencenin ne demek olduğunu çok iyi bilir. Güney Afrika'nın iktidar partisi ANC, sahip olduğu bu hafızayla, gözaltına alınmaları ve işkence görmeleri büyük ihtimal dahilinde olan Türk gurbetçileri teslim etmeyecektir.
Gelecek ay Güney Afrika'ya gelecek olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Başkanı Zuma'nın önüne ne kadar “havuç” sereceğinin bir önemi yok. Türk lideri Erdoğan’ın Güney Afrika ziyaretinden istediğini alma ihtimali gözükmüyor.
Büyük olasılıkla Erdoğan kapalı kapılar arkasında Zuma'ya Gülen Hareketini desteklemekle suçladığı Türk okullarının idarecileri ile öğretmenlerinin, bağımsız gazetecilerin ve işadamlarının isim listesini verecek ve onların Türkiye’ye iadesini isteyecek.
Uluslararası Af Örgütü-Amnesty, Türk hükümetinin Hizmet Hareketi üyelerini usulsüz şekilde gözaltına aldığını ve işkenceye tabi tuttuğunu gösteren kapsamlı raporlar yayımladı.
Malezya'da çalışan, biri okul müdürü, üç Türk'ün, 3 hafta önce Ankara'ya iade edildiğinden ve bu kişilerin şu anda Türkiye’de tecrit ve işkenceyle yüz yüze olduklarından Güney Afrikalılar hab
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'
6.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'7.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!8.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?9.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru10.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturm...


