Gürcistan'da uçuşları erteleme kararı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 25 2020
Gürcistan'da da koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan uçuşların büyük ihtimalle temmuz sonuna kadar başlamayacağı ifade edildi.
Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava, turizm endüstrisinin ülke ekonomisi için önemine rağmen büyük ihtimalle uluslararası uçuşların temmuz sonuna kadar erteleneceğini belirtti.
Sputnik'te yer alan habere göre Gürcistan yönetimi ayrıca komşu ülkelerAzerbaycan, Ermenistan, Türkiye ve Rusya’daki epidemiyolojik durum nedeniyle kara sınırlarının açılışını da 1 Ağustos’a erteleme kararı aldı. Sınır kapılarından sadece TIR’ların geçişine izin veriliyor.
Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava, "Tarifeli uçuşların yeniden başlaması öncelikle dışarıdaki epidemiyolojik duruma bağlı. En çok tarifeli uçuşların yeniden başlamasını istiyoruz, ama insanların sağlığı öncelik olarak kalıyor" dedi.
THY ve Pegasus, Gürcistan’ın izin vermesi durumunda Tiflis ve Batum kentlerine uçuşları yeniden başlatmaya hazır olduklarını açıkladı.
Gürcü medyasında aktif olarak Rusya’ya uçuşların yeniden başlama olasılığı tartışılıyor, ama Gürcistan Başbakanı’nın Rusya ile ilişkilerden sorumlu özel temsilcisi Zurab Abaşidze, Kommersant gazetesine açıklamasında, Rus mevkidaşı Senatör Grigoriy Karasin ile görüşmelerde bu konunun gündeme gelmediğini bildirdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


