Haber kanalları yine penguene bağladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 27 2015
Polisin cop ve gaz maskeleriyle Koza İpek grubuna girişini haber kanallarının canlı olarak vermemesi, 'Penguen sürüsü' yorumuna neden oldu.

Bugün TV, Kanaltürk televizyonları ile Bugün ve Millet gazetelerini de bünyesinde barındıran Koza İpek Holding'in Ankara'daki merkezine polisin gaz maskeleri ve coplarla girişini canlı olarak veren haber kanalı olmadı.
İpek medya grubu ve diğer şirketlerin yönetimine el koyacak kayyum heyetinin girişi için 12 sıralarında holding binasına gelen polis ekibine "Hırsızlar dışarı / Kayyum dışarı / Özgür medya susturulamaz" sloganlarıyla tepki gösterildi. Koza İpek avukatları, polisin tebligata yetkili olmadığını belirterek belge istemeleri üzerine çıkan tartışmanın ardından, emniyet ekipleri holding binası önünden ayrıldı.
Yaklaşık bir saat sonra bu kez coplu ve gaz maskeli Çevik Kuvvet ekipleriyle Koza İpek Holding'in önüne gelen emniyet ekipleri, binaya girmek istediler. Koza İpek avukatları, gelen polis yetkililerinden kimliklerini göstermelerini istedi. Holding binasının giriş kapısı önündeki tartışma sırasında ekibin başındaki yetkili "Ben Organize Şube Müdür Yardımcısı'yım" deyince avukatlar tekrar kimlik istedi. "Gidip teyit edin" cevabı alan avukatlar, "Biz neden teyit ediyoruz, buradaki, herkes sahte polis olabilir. Yargının sizi yetkilendirdiğine dair belge gösterin" dediler. Avukatların "Kayyum heyeti burada mı" sorusuna da, polis "Evet, buradalar" cevabını verdi.
Avukatların kimlik ve yetki belgesi ısrarı sürerken "Kamu görevinin yapılmasını, yargı kararının yerine getirilmesini engelliyorsunuz" diyen emniyet amiri, Çevik Kuvvet ekiplerine binaya girmeleri için talimat verdi.
Talimat üzerine gaz maskeli Çevik Kuvvet ekibi holding binasının kapalı olan cam kapısını zorla açarak içeri girdi. Bazı polisler, kapıda direnenlerin üzerine coplarını kaldırarak yürüdü.
Türkiye tarihinde bir ilk olan bu görüntüler haber kanalları TGRT Haber, NTV, CNN Türk, Habertürk, A Haber, 360 ve 24 TV canlı olarak verilmedi. Kanalların bu olay sırasındaki verdiği haberler Başbakan Ahmet Dav
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”7.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!8.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini9.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var10.Tavşanın suyunun suyu gibi! ”Siz hiç doğuran delil gördünüz mü?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







