Habili cemaat öldürmüş!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 10 2016
Zaman Amerika yazarı Ahmet Kurucan 15 Temmuz darbe girişimini toplumun bir kesimine yıkarken yazılan senaryoları dile getirdi

Toplumsal link kampanyası çoktan çığrından çıktı. Adına uzman denilen koca koca adamlar öyle yalanlar ortaya atıyor ki insan gerçekten hayret ediyor. Ancak esas acı olanı bu yalanlara inanmaya hazır bir kitle var. İşte bu yalanları analiz eden Ahmet Kurucan toplumun fotoğrafını çekiyor.
İşte Kurucan'ın analizi
Habili cemaat öldürmüş!
“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” amenna ama çıkan dumana bakınca “Bu ateşten bu kadar duman nasıl çıkar?” diyor insan.
TV tartışma programlarına bakınca bir zamanlar cemaat içinde bulunmuş bazı kişiler konuştukça konuşuyor.
Darbe soruşturması ekseninde göz altına alınan veya tutuklanan kişilerin belki samimi belki de devletin gazabından korunmak için verdikleri ifadeleri de buraya ilave etmek lazım.
Gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlana bu ifadeler cemaat hakkındaki mevcut algıya destek veriyor.
Ben bu bağlamda bir yazı serisi yapacağım.
Bu seride gözaltı ve tutukluların gazetelerde yayınlanan ifadelerini değil TV ekranlarında dile getirilen veya gazete köşelerinde seslendirilen düşünceleri ele alacağım.
Neden ifadeleri değil?
Çünkü sahihliğine inanmıyorum?
O ifadelerin ilgili şahıslara ait olup-olmadığı, kendi özgür iradeleri ile verip- vermedikleri, işkencelerin veya işkence tehditlerinin hangi ölçüde rol oynadığı, “şöyle konuşursan, her şeyi itiraf edersen ceza indirimi alırsın” türünden tekliflerin mahiyeti hakkında net bir bilgiye sahip olmadığım için o ifadeleri esas almayacağım.
Zaten zekat, kurban ve fakir öğrencilere burs verme gibi hem dinen hem de kanunen meşru ve yasal olan faaliyetlerin bile günah ve suç olarak kabul edildiği bir ortamda, o insanların her şey itiraf etmeleri mevcudu anlatmanın ötes
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


