Hafriyat kamyonları 4 ayda 67 kazaya karıştı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 18 2019
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2018 yılında, hafriyat kamyonlarının toplam kaç kaza yaptığını ve bu kazalarda kaç kişinin hayatını kaybettiğini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla sordu.
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik tarafından verilen cevaba göre, 1 Eylül 2018 – 31 Aralık 2018 tarihleri arasında polis sorumluluk bölgesinde hafriyat kamyonları 67 ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına karıştı. Kazalar neticesinde 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 104 kişi ise yaralandı. Çelik tarafından verilen bilgiye göre kaza tutanaklarında “hafriyat kamyonu” ayrımı 1 Eylül 2018 tarihinden önce yapılmıyordu.
Her iki günde bir ölümlü veya yaralanmalı kaza
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, hafriyat kamyonlarının yarattığı tehlikenin her geçen gün arttığını dile getirdi. Emir, özellikle İstanbul ve Ankara gibi inşaat yoğunluğunun fazla olduğu kentlerde sokak aralarında bile bu tür kazaların yaşandığına dikkat çekerek “Kamyonların trafikte seyir saatleri, sürücülerin ne koşullarda çalışmaya zorlandığı gibi konular yeterince denetlenmiyor. Durum böyle olunca hafriyat kamyonları ve iş makinelerinin sebep olduğu kazalar kaçınılmaz oluyor” dedi. Yalnızca 4 ay içerisinde her iki günde bir ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasının yaşanmasının ciddi önlem gerektirdiğini belirten Emir, ağır tonajlı araçların trafiğe çıkış saatlerinin de titizlikle takip edilmesi gerektiğini ifade etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi10.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


