Halkbank avukatları: ABD'deki dava bankanın 'varoluşunu tehdit eder' nitelikte
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Temmuz 19 2020
Halkbank avukatları ABD'deki davada hakimin davadan çekilmesini istediler. Halkbank'ı New York'daki davada temsil eden Williams & Connolly avukat şirketine bağlı avukatların verdiği 25 sayfalık dilekçede, davanın Halkbank'ın ''varoluşunu tehdit eder'' bir mahiyette olduğundan dolayı, Yargıç Berman'ın daha önce kamuoyu önünde de yaptığı açıklamaların Halkbank'ın argümanlarının tersine olduğunu söyleyerek, davadan çekilmesi gerektiğini kaydettiler.
Ahvalnews.com'dan İlhan Tanır imzalı haberde hakim Richard Berman, 2016'daki Reza Zarrab'ın davası esnasında da Zarrab'ın avukatlarınca aynı nedenlerden dolayı, yani Berman'ın, 17-25 soruşturmasının iddialarını savunan demeçler vermesi nedeniyle çekilmesi talep edilmiş, aynı yargıç bu talebi 2016 Eylül'de reddetmişti.
Şimdi de Yargıç Berman'ın yine 2014'de BM'nin sponsor olduğu bir sempozyuma katılması ve Mehmet Hakan Atilla'nın hüküm giymesi sonrasında dava ile ilgili verdiği demeçler de ileri sürülerek davadan çekilmesi talep ediliyor.
Federal Yargıç Richard Berman ABD'de baktığı birçok ünlü dava ile tanınıyor.
Halkbank davası Zarrab davasının devamı niteliğinde ve yine merkezde 17-25 yolsuzluk dosyaları var. Zarrab 2017'nin son haftalarında New York'ta katıldığı duruşmalarda bazı zamanlar beyaz tahta önüne de geçerek Halkbank'ın merkezde olduğu, 2010 ila 2016 yılları arasında İran ambargolarının nasıl delindiğini şekiller de çizerek anlatmıştı.
O davaya bakan Yargıç Berman, jurinin oybirliği ile Mehmet Hakan Atilla'nın hüküm giydiği duruşmaları yönetmişti. Bununla birlikte Atilla'ya verdiği 32 aylık hapis cezası savcılığın talep ettiği minimum cezanın dahi altında idi.
Yargıç Berman, önümüzdeki günlerde kendisinin davadan çekilmesi yönündeki son itirazı değerlendirecek. Eğer reddederse Halkbank temyize gidebilir.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'8.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var9.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!10.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


