‘Hayır’ toplantıları yapılan Üsküdar’daki Kafe kapatıldı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ekim 27 2017
İstanbul’un Üsküdar ilçesinde 2012 yılından bu yana siyaset dünyasından isimlerin ve akademisyenlerin uğrak yeri Buhurdan Kafe, ‘riskli bina raporu’ gerekçe gösterilerek 12 Ekim’de boşaltıldı.
‘Hayır’ toplantıları yapılan Üsküdar’daki  Kafe kapatıldı

Sahibi Ali Erdoğan “Referandumda ‘Evet’ oylarının Üsküdar’da az çıkmasının faturasını bir nevi bize çıkardılar” dedi.Selma ve Hacı Osman Vasıp Meti Vakfı’na ait binada kiracı olarak bulunan Ali Erdoğan, mekanı 2003 yılında çocuk giyim mağazası olarak açmış, 2012 yılından itibaren kafe olarak işletmeye başlamıştı.


‘Kafenin açılışında AKP’li vekil Mehmet Külünk de vardı’



Buhurdan Kafe’yi “Çok canlı, siyasetin, edebiyatın konuşulduğu, Mehmet Bekaroğlu’ndan Prof. Dr. Cihangir İslam’a kadar her kesimden siyasetçi ve akademisyenin geldiği bir yer. MHP, BBP’li yöneticilerin sık sık uğradığı popüler bir mekan” olarak tanımlayan Erdoğan, ‘Hayır’ kampanyası toplantılarının da burada olduğunu ve ‘Hayır’ oylarının ilçede yüksek çıkması nedeniyle kendisinin,  “Sen ticaret yapıyorsun, işine bak, siyasete bulaşma, şunları şunları da kafene sokma” diye uyarıldığını belirtti.

Anayasa değişikliği referandumunda Üsküdar’daki ‘Hayır’ oylarının oranı yüzde 53’tü.

Belediyenin de kafeye gelen isimler konusunda kendisini uyardığını ve benzer bir uyarı alan başka bir kafe sahibinin bir daha bu isimleri kafeye almadığını dile getiren Erdoğan şöyle devam etti: “Ben onu yapmadım. Ben burayı açarken hak ve hakikatin konuşulması, herkesin kendisini özgürce ifade edebilmesini düşünerek açtım. Belediye yetkililerine ‘Siz de gelin’ dedim, kafeye gelenler arasında AKP’li yöneticiler de var. Hatta açılışında AKP Milletvekili Metin Külünk de vardı. Buraya siyasi bir kılıf uydurdular. Referandumda ‘Evet’ oylarının Üsküdar’da az çıkmasının faturasını bir nevi bize çıkardılar.” 

Referandumdan hemen sonra çıkartılan bir riskli bina raporuyla kafelerinin 12 Ekim sabahı tebligat olmadan zor

Bu haberler de ilginizi çekebilir