HDP'den Kaftancıoğlu'na ziyaret
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 16 2019
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir ve Kadın Meclisi üyeleri CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ziyaret etti. Demir, ortak tavırdan taviz vermeyeceklerini ifade etti.
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir ve Kadın Meclisi üyeleri, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında 9 yıl 8 ay hapis cezası verilen CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destek ziyaretinde bulundu.
CHP İl Başkanlığında yapılan ziyarette ilk olarak konuşan HDP İl Eşbaşkanı Esengül Demir, Kaftancıoğlu’na hukuksuz bir şekilde ceza verildiğini belirterek, “Hem geçmiş olsun dileklerimizi hem de kadınlar olarak kendileriyle dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek istedik” dedi. Demir, “Siyasetten özellikle kadınların hedef alındığı partimizde de binlerce kadın arkadaşımız, belediye ve eşbaşkanlarımız ve vekillerimiz dahil olmak üzere şuanda benzer gerekçelerle cezaevindeler” diye konuştu.
‘YAN YANA GELİŞLERİMİZ OLACAK’
Canan Kaftancıoğlu’nun ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu, kadın dayanışmasının kendilerini büyüttüğünü aktaran Demir, ortak tavrın, tutumun ve duruşundan da asla taviz vermeyeceklerini söylediğini aktardı. HDP’li Esengül Demir, ortak tavır üzerinde uzlaşmaya ve bundan sonra genişleyerek sürmesi üzerine fikir birliğine vardıklarını ifade ederek, “Siyaseten de kadınlara yönelik saldırılar ve genel anlamda kadın cinayetleri, hak gasplarına karşı yan yana gelişlerimiz olacak” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


