Hep birlikte çektirdiğimiz son fotoğraf
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 11 2019
27 Eylül’de Yunanistan’ın Sakız Adası (Chios) açıklarında fiber tekne alabora olmuştu. Faciada hayatını kaybeden yedi kişiden üçü Zenbil ailesindendi. Büyük oğlu Bedirhan ile sağ kurtulan işadamı Aslan Oğuz Zenbil, 12 yaşındaki oğlu Mustafa Said, eşi Meltem Zenbil (40) ve kayınvalidesi Kevser Sezer’i (58) kaybetti o gece. Sevdiklerini Sakız Adası'nda toprağa veren Zenbil yaşadığı tarifsiz acıyı anlattı.
Ege'de bir otelde mütevazı bir kahvaltı sofrası. Masada beş kişi var. Ümit ve endişe ile karışık bakışlarla herkes objektife bakıyor.
15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü ile hiçbir irtibatları olmadığı halde kendilerine hayat hakkı tanınmayan ve Türkiye'yi terk etmeye karar veren Zenbil ailesi kendilerini Yunanistan’ın Sakız Adası'na götürecek tekneye binmeden önce son sabah kahvaltılarını yapıyor.
BİRLİKTE ÇEKİLEN SON FOTOĞRAF KARESİ


Birkaç saat sonra çok sevdikleri vatanlarından ayrılmak zorunda kalacak Zenbil ailesi o fotoğraf karesinin birlikte çekilmiş son fotoğrafları olacağını bilmiyordu...
Bursa’da ikamet eden işadama Aslan Oğuz Zenbil, 17 Ağustos 2016 tarihinde gözaltına alınmış. Dokuz gün nezarette tutulmuş.
Bu süre içinde emniyet müdürü dahil polisler tarafından “Her pisliğin altından siz çıkıyorsunuz!” diye aşağılanan Zenbil, Türkiye’den ayrılma sebeplerini, eşini, oğlunu ve kayınvalidesini kaybettiği tekne faciasının yaşandığı geceyi Kronos‘a anlattı.
"GÖZALTINA İKEN BİZİ TUVALETE BİLE GÖTÜRMEDİLER"
Neden sizi “her pisliğin altından çıkan” kişiler olarak görüyorlardı?
Çünkü ailece onların pislik olarak gördükleri şeyleri yapıyorduk. Emniyet müdürünün ifadesi aynen belirttiğim gibiydi. Sulh ceza hâkiminin karşısına çıkmadan önce nezarethanede bekliyorduk.
Bizi tuvalete bile götürmediler, bütün ihtiyaçlarımızı birbirimizin yanında gidermek zorunda kaldık. Götürüleceğimiz gün de zannediyorum özellikl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


