Hindistan'da 38 kişi yıldırım çarpması kurbanı oldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 12 2021
Hindistan'da muson mevsiminde yaşanan yıldırım düşmeleri sonucunda 38 kişi ölürken, bunların 11'inin selfie çekmeye çalışan insanlardan oluştuğu açıklandı.
Hindistan polisi, ülkenin Rajasthan eyaletinde yıldırım çarpması nedeniyle 38 kişinin öldüğünü açıkladı.
Kıdemli polis memuru Anand Srivastava tarafından yapılan açıklamada, 12. yüzyıldan kalma kalenin yakınında gerçekleşen olaylarda, ölenlerin 11'inin selfie çekmeye çalışırken hayatını kaybettiğini açıkladı.
Srivastava, bölgedeki gök gürültülü fırtınalar ve muson yağmurları nedeniyle ayrı yıldırım çarpmalarında dokuz kişinin öldüğünü ve yaklaşık 20 kişinin de yaralandığını söyledi.
Selfie çekmeye çalışırken ölenlerin dışında kalanların ise Uttar Pradesh'te çalışan tarım işçileri olduğu belirtiliyor.
Hükümet yetkilisi Manoj Dixit, ölenlerin aileleri ve yaralananlar için tazminat ödeneceğini açıkladı.
Hindistan meteoroloji departmanı da, önümüzdeki iki gün içerisinde daha fazla yıldırım uyarısında bulundu.
Hindistan'ın haziran ayından eylül ayına kadar süren muson mevsiminde çok sayıda yıldırım çarpma olayı gerçekleşiyor. En son resmi rakamlara göre, 2019 yılında ülkede yıldırım düşmesi sonucu 2.900'den fazla kişi hayatını kaybetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!
6.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?7.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







