HSK Kararnamesi: 385 Hakim ve savcının yeri değişti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 29 2020
324 adli yargı ile 61 idari yargı hâkim ve savcının Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yapılan görev değişiklikleri hakkındaki kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.
Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 24 Aralık 2020'deki kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnamede, 324 adli yargı ile 61 idari yargı hâkim ve savcılarının HSK tarafından yapılan görev değişiklikleri yer aldı.
HSK 1'inci Dairesi'nin 24 Aralık'taki adli ve idari yargıdaki hakim ve savcıları kapsayan mazeret kararnamesi sonucu şu değişiklikler yapılmıştı:
ANKARA VE İSTANBUL'A YENİ BAŞSAVCI
Yargıtay üyeliğine seçilen İrfan Fidan'ın yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz, Yargıtay üyeliğine seçilen Yüksel Kocaman'dan boşalan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'na Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gökhan Karaköse getirilmişti.
Kararnameyle Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, Karabük, Niğde, Rize ve Muş'a da yeni başsavcılar görevlendirilmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Tavşanın suyunun suyu gibi! ”Siz hiç doğuran delil gördünüz mü?”4.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!5.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







