Kilit isim ilk kez konuştu: Özdağ yalan söylüyor, Akşener'e operasyon yapılıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 16 2024
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,'ın eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 2018'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde, dinlenilmeyen bir odada, ''Bana nedenini sorma, adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediğini iddia ettiği Murat Gezici'den açıklama geldi. “Böyle bir konuşma olmadı” diyen Gezici, "Meral Akşener’e yapılan bir operasyon olarak görüyorum süreci” ifadelerini kullandı.
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "Bana nedenini sorma, adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediği ileri sürülen Gezici Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Gezici iddiaları yalanladı.
Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin'e konuşan Gezici, şu ifadeleri kullandı:
"Geçen ay da, geçen yıl da medyada altını çizdim. Kadın 81 ili gezdi, bir torunu vardı, ailesi vardı. Memleket meselesini daha çok önemsedi. Azımsanmayacak bir oy aldı. Hâlâ da kitlesi var. Meral Akşener halen en önemli siyasi isim. Bunu defalarca söyledim. Fakat Ümit Özdağ’ın bahsettiği gibi bir süreç olmadı. Ümit Bey’le bir görüşmem oldu. 2019’da olmuştu. O görüşmede sadece şunu konuştuk: Sayın Akşener’in stratejilerinin yanlış olduğunu anlatıyordu. Zaten kendisi de strateji uzmanı olduğunu, kampanyanın yanlış olduğunu söylüyordu. Partiden de ayrılmamıştı. Duygusal manipülasyon herhalde böyle bir şey. Bunu benim söylediğimi anlatıyor. Halbuki kendisi söylüyordu. Kılıçdaroğlu’nun Alevi olduğunu ve kazanamayacağını kendisi söylüyordu. Açıkçası benim üzerimden manipülasyon yapıyor. Kendi söylediği yalanları benim üzerimden yapmaya çalışıyor."
Gezici, “Yüce Türk milletini temsil eden yargı beni mahkemeye çağırdığında da bunları orada da söyleyeceğim. Ben Meral Akşener’e yapılan bir operasyon olarak görüyorum süreci. Akşener ayrılmış gibi görülse de onu rakip olarak görenlerin saldırısı olarak görüyorum. Meral Akşener önemli bir Türk siyasetçisidir. Bu saldırılarla sanki ‘Erdoğan’ı o getirdi, o seçtirdi’ algısı kurularak bir aileye zarar verilmek isteniyor” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Erkin, Gezici'yi aramadan önce Özdağ ile de görüştüğünü belirtti. Özdağ, "İsmini vermediğiniz kamuoyu araştırmacısının ismini de verecek misiniz, tan
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yunanistan'da büyük kriz: Havaalanları kapatıldı, uçuşlar durduruldu2.AKP'ye 'Doğan görünümlü Şahin' şoku: Türkiye F-35 alsa bile...3.Yıllardır çözülemeyen Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme!4.Almanya'da şok: Sol grup sabotaj düzenledi, başkentte on binlerce ev elektriksiz kaldı5.Moldova'dan dikkat çeken vize iptali
6.Çarpıcı iddia: Maduro, ABD'nin Türkiye'ye sığınma teklifini reddetti7.Rusya’dan dikkat çeken ‘Venezuela’ açıklaması: ‘Trump'ın adımları yasa dışı ancak tutarlı’8.Trump tek tek hedef aldı: Venezuela'nın ardından hedefte Latin Amerika ülkeleri mi var?9.Rehberlik10.Erdoğan sessiz, AKP'den ilk resmi açıklama: ABD'nin Maduro operasyonu nasıl karşılandı?

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yunanistan'da büyük kriz: Havaalanları kapatıldı, ...

AKP'ye 'Doğan görünümlü Şahin' şoku: Türkiye F-35 ...

Yıllardır çözülemeyen Gülistan Doku dosyasında fla...

Almanya'da şok: Sol grup sabotaj düzenledi, başken...

Moldova'dan dikkat çeken vize iptali


