İklim krizi ve çevre için Hizmet neler yapabilir
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Temmuz 8 2023
Risale & Hizmet Araştırmaları Merkezi’nin düzenlediği Çevre Divanı, iklim krizi, küresel ısınma, doğal ekosistemin bozulması ve çevre kirliliği gibi konularda Hizmet müntesiplerinin sorumluluklarını ve yapabileceklerini tartıştı.
2 Temmuz Pazar günü Amerika merkezli Respect Graduate School bünyesinde Çevre Divanı düzenlendi. Divan “İklim Krizi ve Çevre Sorunları Karşısında Genelde Bütün İslami Camiaların, Özelde de Hizmet Mensuplarının Sorumlulukları” başlığında ele alındı. Çevrenin korunmasının temel kaynaklarımızdaki karşılığı nedir? Bir Hizmet Hareketi temel değeri olarak çevreyi korumak, ne tür aksiyonları ortaya çıkarmalıdır? Hizmet’in eğitim, rehberlik, dayanışma, diyalog, insani yardım ve yayıncılık gibi Temel Değerler açıklamasında “Bu değerler nasıl hayata geçiriliyor?” başlığı altında sıralanan altı aksiyon alanında bu değerlerin yansıması nasıl olmalıdır? Gibi sorulara birlikte cevaplar arandı.
Çevre Divan’ının ana sunumunu ilim adamı Prof. Dr. Mehmet Özalp yaptı. Özalp’in makalesine fikir insanları Prof. Dr. Ferah Armutçu ve Dr. İsmail Mesut Sezgin mukabelede bulundular. Organize Heyeti adına Dr. Züleyha Mary Fikret açılış konuşmasını yaptı. Çevre Divan’ının koordinatörlüğünü Emine Eser, moderatörlüğünü ise Ercüment Said gerçekleştirdi. Çevre Problemlerinin Boyutu ve konuyla ilgili soruların yöneltilip cevapların özetlendiği anket Ayşenur Şen ve Meryem Köken tarafından sunuldu. Ahmet Deniz tarafından hazırlanan ödüllü kahoot yarışmasıyla renklendirilen programın sonuç bildirgesini raportörler Beyza Nur Uğur, Meryem Köken ve Abdurrahman Can hazırladı. Katılımcılara ayrıca Dr. Hatice Böke ve Ayşenur Şen tarafından hazırlanan Çevre Problemleri Raporu Ek Kitapçığı da dijital olarak dağıtıldı. Kerim Balcı'nın kapanış konuşması ile program son buldu.
Divanda konuşulan bazı konular şunlardı; Çevreyi korumak fıkhi açıdan tekrar ele alınmalıdır; Risale-i Nur ve Gülen'in eserlerinde varlık, insan, kâinat, Allah ilişkileri; yeryüzüne temsilci ve vekil olarak gönderilen insanoğlu bu misyonun ne kadar farkında; bundan sonrası için Hizmet mensupları olarak neler yapabiliriz.
Div
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon3.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!4.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!5.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar
6.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu10.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerin...

Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıl...

Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutukla...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...


