İmamoğlu: Tam bir israf düzeni kurmuşlar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 7 2021
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendilerinden önceki dönemde yapılan ihalelerin usulsüz ve finansmansız bir şekilde hayata geçirilmeye çalışıldığını belirterek, "Bu kenti yıllarca yönetenler, şehrin bu en büyük ve en hayati sorununu çözmek yerine tam bir israf düzeni kurmuşlardı" dedi. İmamoğlu konuşmasında göreve geldikten kısa süre sonra hayata geçirdikleri metro projelerini de anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'Raylı Sistemlerde Büyük Hamle' toplantısı düzenledi. Haliç Kongre Merkezi’ndeki toplantıda konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da etkinlikte hazır bulunduğunu belirterek, her iki isimle de 2019 yerel seçimlerinde birlikte çalışıp, ortak mücadele verdiklerini hatırlattı.
'YALNIZ DEĞİLSİNİZ'
31 Mart ve 23 Haziran 2019 seçimlerini kaybeden kesimlerin, mağlubiyetlerinin faturasını Kaftancıoğlu ve Kavuncu’ya kesmeye çalıştığını vurgulayan İmamoğlu, “Her iki başkanımızla kişisel olarak uğraşmaya ve onları cezalandıracak yollar icat etmeye devam ediyorlar. Sizleri asla yalnız bırakmayacağız; yedirtmeyiz. Birlikte daha güçlüyüz” dedi.
'KENTİN EN ÖNEMLİ SORUNLARI ULAŞIM VE TRAFİK'
Covid-19 dönemi öncesinde yaptıkları araştırmalarda kentin en önemli sorunlarının, ulaşım ve trafik olarak sıralandığını aktaran İmamoğlu, halkın bu yönde çözüm beklediğini ifade etti. Geçmiş dönemde şehri yöneten idarecilerin, şehrin gerçek sorunları yerine, 18’nci yüzyıldan kalma “çılgın projelere” yöneldiğini ifade eden İmamoğlu, “Bu kenti yıllarca yönetenler, şehrin bu en büyük ve en hayati sorununu çözmek yerine tam bir israf düzeni kurmuşlardı” diye konuştu. “Her yerde metro, her yere metro” sloganıyla kampanya başlatanların, iş gerçekten metro yapmaya gelince sınıfta kaldığını belirten İmamoğlu, sözlerini rakamlarla gerekçelendirdi. İmamoğlu, “Dünyanın benzeri büyüklükteki şehirleri yılda 25-30 kilometre raylı sistem inşa ederken, bizden önceki 25 yıl boyunca yıllık ortalama metro inşaatı, 5 kilometreyi bulmamıştı” bilgisini paylaştı.
İmamoğlu, konuşmasında, süreç içinde yapılan yanlışları sıralayarak, hayatı kolaylaştıracak kalıcı çözümler yerine, pahalı ve geçici işlerle uğra
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz müteahhit: "TOKİ projelerine devam ediyorum"2."APO, petrol ve elektrik gelirinden pay istiyor": Yeşil'i yazan Saygı Öztürk bu kez Abdullh Öcalan'ın isteklerini sıraladı3.Olası İstanbul depremini NYT yazdı: "Yakın tarihin en kötü insani felaketlerinden biri yaşanacak"4.Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır olun'5.Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için aklındaki iki ismi açıkladı
6.Bir aileyi yok eden o ilacın kullanılmasına nihayet düzenleme getirildi!7.Şarkıcı Güllü’nün kızı annesini öldürme suçlamasıyla tutuklandı8.Dilek İmamoğlu Silivri'ye yapılan dev salona tepki gösterdi: Adalet yok bunlarla mı övüneceğiz?9.TMSF, Habertürk TV'nin satıldığı iddialarına açıklık getirdi10.Özel Kayseri'den hükümete seslendi: Asgari ücret 39 bin TL olsun
Esra Büyükcombak

Numan Yılmaz

Prof. Dr.

Hüseyin Odabaşı

Safvet Senih
ÇOK OKUNAN HABERLER

Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz mütea...

"APO, petrol ve elektrik gelirinden pay istiyor": ...

Olası İstanbul depremini NYT yazdı: "Yakın tarihin...

Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır ol...

Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için ...


