İmamoğlu'na bir engel daha
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 30 2020
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 6 bin taksi projesini reddeden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmeti şimdi de İstanbul'da Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Marmaray'da indirimli seyahat hakkını iptal etti.
Marmaray’da 9 aydır uygulanan aktarma indirimi, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) itirazı sonucu mahkeme kararıyla kaldırıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geçen hafta Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) getirdiği aktarmanın devam etmesi yönündeki teklif, bakanlıkların ve valiliğin temsilcilerinin oy çokluğuyla reddedildi.
İSTANBÜL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CHP'YE GEÇİNCE...
Yarından itibaren Marmaray'da seyahat eden İstanbullular kaç durak gittiği fark etmeksizin 7 TL ücret ödeyecek. Marmaray'dan sonra metro ve otobüs gibi diğer toplu ulaşım araçlarında yapılan yolculuklarda ise aktarma indirimi devam edecek.
2013 yılında Ayrılıkçeşmesi ile Kazlıçeşme arasında 5 istasyonda yolcu taşımacılığına başlayan Marmaray raylı sistem hattında, ücret tarifeleri UKOME tarafından aktarma ücreti uygulanacak şekilde belirlenmişti.
2019 yılı mart ayına kadar aktarma ücreti bu şekilde uygulanmıştı.
2019 yılında Gebze-Halkalı arasında 43 istasyonun tamamının işletmeye alınmasının ardından, bir önceki İBB yönetiminin aldığı UKOME kararıyla, Marmaray Hattı'nın “aktarma almayacağı, aktarma vereceği” karar altına alınmıştı.
YENİ YÖNETİM DEVAM TEKLİFİNİ REDDETTİ
Yeni İBB yönetiminin, şubat 2020'de UKOME'ye sunduğu teklifle, Marmaray'ın yeniden aktarma uygulamasına dahil edilmesi sağlandı.
Hat, diğer tüm raylı sistem hatlarının yanında, metrobüs, otobüs ve minibüs hattıyla entegre hale getirildi. Alınan kararla, metrobüsün yoğunluğun bir kısmının Marmaray hattına kaydığı da tespit edildi.
TCDD İPTAL ETTİRMEK İÇİN DAVA AÇMIŞTI
Ancak, TCDD tarafından açılan dava sonucunda; Temmuz 2020'de UKOME kararında yer alan elektronik bilet ücret düzenleme
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar3.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı
6.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest10.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







