İngiliz basını yazdı: Putin’in sağ koluna suikast iddiası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 19 2022
Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağ kolu olarak tanınan Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev'e suikast düzenlendiği iddiası gündem oldu.
Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde beşinci aya girilirken, bu kez Rusya’yı sarsan bir suikast iddiası gündeme oturdu.
İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Putin’in sağ kolu olarak da anılan Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev’e suikast düzenlendi.
FSB gizli servisinin eski başkanı ve Kremlin güvenlik konseyi sekreteri olan 71 yaşındaki Nikolai Patruşev’in son günlerde rahatsızlanmasının ardından hastaneye kaldırıldığı bildirilirken, Patruşev’in zehirlendiği iddia edildi.
Eski bir Kremlin yetkilisi tarafından kullanıldığı iddia edilen Rus muhalif Telegram kanalı General SVR, toksikoloji test sonuçlarına göre Patrushev’in ‘sentetik bir zehirden’ etkilendiğini, şu anda da tedavi altında olduğunu duyurdu.

‘PUTİN BABA OLMAYA HAZIRLANIYOR’
Geçtiğimiz aylarda Patruşev’in adı ‘Putin’in koltuğunu emanet edeceği isim’ olarak gündeme gelmişti. Putin’in sağ kolu olan Patruşev’in suikastten ciddi zarar görmeden kurtulduğu bildirildi.
Eski FSB başkanı, Putin’in tıbbi tedavi için bulunmadığı zamanlarda yetki verdiği adam olarak tanınmasının yanı sıra, Ukrayna’daki işgal operasyonunun da kilit isimleri arasında yer alıyor.
Öte yandan aynı Telegram kanalından Rusya lideri Putin ile ilgili de dikkat çeken bir iddia geldi. Putin’in eski olimpik jimnastikçi Alina Kabaeva’dan bir kız çocuğu beklediğini iddia etti. Rusya’da muhalif yayın yapan kanal Putin’in bir kez daha baba olmaya hazırlandığını öne sürdü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı10.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


