İngiliz Kraliyetinden ayrılma gerekçesini anlattı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 26 2021
Kraliyet görevlerini resmi olarak bırakan Prens Harry, bu adımının sebebi olarak basını işaret etti. Harry, 'zehirli' İngiliz basınının ruh sağlığını bozduğunu söyledi.
Buckingham Sarayı, Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın Kraliçe Elizabeth'e İngiliz kraliyet ailesinin çalışan üyeleri olarak geri dönmeyeceklerini bildirdiğini açıkladı. Bu resmi ayrılığın ardından Prens Harry'den söz konusu kararı neden aldıklarına dair açıklamalar geldi. (PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ)
Late Late Show'da James Corden ile röportaj gerçekleştiren Prens Harry, bu kararlarını 'ayrılık' değil 'geri adım' olduğunu belirterek "Herkesin bildiği gibi, gerçekten zor bir ortam vardı" dedi.
Asla 'çekip gitmeyeceğini' söyleyen Prens Harry, kamu hizmetlerinin içerisinde olmaya devam edeceğini ifade etti.
Prens Harry, kararlarında basının rolünün ana faktör olduğunu söyledi ve "Hepimiz İngiliz basınının nasıl olabileceğini biliyoruz ve bu ruhsal sağlığımı mahvediyordu, çok zehirliydi. Ben de her kocanın ve babanın yapacağı şeyi yaptım, ailemi buradan çıkardım" diye konuştu.
''The Crown' konusunda daha rahatım'
Netflix'in kraliyet hayatını konu alan popüler dizisi 'The Crown' hakkında da konuşan Prens Harry, "Size bu yaşam tarzının ne olduğu, görev ve hizmeti ailenin üstüne koymanın baskıları ve diğer her şey hakkında kabaca bir fikir verebilir" dedi.
Prens Harry, senaryonun hakikati tam olarak yansıtmadığını vurgulayarak, basına göndermede bulundu:
"Ailem, karım ya da kendim hakkında yazılan hikayeleri görmektense 'The Crown' konusunda daha rahatım çünkü bu bir kurgu, nasıl isterseniz öyle alabilirsiniz. Ancak basında bunlar gerçeklermiş gibi yansıtılıyor çünkü sözde haber sizsiniz" diye konuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar3.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı
6.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest10.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







