Iraklı kanaat önderinden net ifadeler

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Kasım 15 2016
Türkiye'de yaşanan son hadiseler üzerine Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin önemli kanaat önderlerinden Fatih Şeyh Muhammed Semi konuştu.

 Fatih Şeyh Muhammed Semi şunları söyledi:

Türkiye'deki son gelişmeler gerçekten vahim. Türkiye'nin istikrar ve asayişi sadece kendisi için değil bölgenin bütünü için ehemmiyet arz etmektedir. Başkaları güvenlik ve asayişin ne denli bir nimet olduğunu önemsemeyebilir. Ama bütün hayatlarını barış, halkın refahı, şefkat ve merhamete adamış olan insanlar için huzura darbe vurmak asla mevzu bahis olamaz. 

Zannediyorum bütün müslümanlar ve hususiyle de bu coğrafyadaki ülkeler Türkiye'deki darbeyi menfur bir olay olarak algıladı. Burada bir problem yok. Asıl problem darbe sonrası yapılan icraatlarda.  Vicdan sahibi hiç kimse, gerek Türkiye'deki yerel medya, gerek devletin resmi kuruluşları gerekse diyanet tarafından ortaya konan icraat ve tutumu asla tasvip edemez. 

Darbede kullanılan kurşunlar henüz soğumadan Hocaefendi ve Hizmet Hareketi darbeyi kınadı ve tel’în ettiler. Neden darbeyi ilk önce kınayan ve alacağı tavrı darbenin sonucunu beklemeden ortaya koyan bir grup çarçabuk suçlu ilan edilir?

Maalesef Türkiye’nin âlim ve kanaat önderleri olaylara karşı yanlış bir tutum sergilediler. Çünkü öyle bir grubu ihanet, küfür ve fıskla suçladılar ki, 50-60 senedir hem kanaat önderleri, hem âlimler hem de ülkede iktidarı elinde tutanlar, şefkat, iman, hizmet ve gençliği yetiştirme mevzuunda lehlerine şahitlik etmişlerdi.

Fetva konusunda siyasilerin ağızlarına bakmak ve onların hoşuna gidecek şeyleri söylemek, çirkin, kanlı ve komik bir harekettir.

İslam âleminin âlimleri, kanaat önderleri, İslami cemaat ve grupları 15 seneden fazladır hizmet hareketinin faaliyetlerine söz, davranış ve ahlaklarına yakından veya uzaktan şahit oldukları halde böyle bir fetvaya rıza

Bu haberler de ilginizi çekebilir