İran'da İngiltere kaynaklı varyant nedeniyle ilk can kaybı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 12 2021
İlk olarak İngiltere'de ortaya çıktığı ifade edilen koronavirüs varyantı nedeniyle İran'da ilk can kaybının yaşandığı belirtildi.
İran’ın Gazvin eyaletinde İngiltere’de ortaya çıkan Covid-19 mutasyonu sonucu ilk can kaybı yaşandı.
İran’ın Gazvin eyaletine bağlı Abyek şehrinde 48 yaşındaki bir hasta, İngiltere’de ortaya çıkan Covid-19 mutasyonu sonucu hayatını kaybetti. İran’da İngiltere mutasyonuna bağlı ilk can kaybı yaşanmış oldu.
Gazvin Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Ekber Kerimi yaptığı açıklamada, son 24 saatte Gazvin eyaletinde 48 yaşında bir hastanın korona virüs nedeni ile hayatını kaybettiğini belirterek, “Hastanın ölümünün ardından yapılan testler sonucunda hastada İngiltere’de ortaya çıkan Covid-19 mutasyonu tespit edildi” dedi.
Hastanın ailesinde de İngiltere mutasyonu tespit edildi
Kerimi, hayatını kaybeden kişinin ailesinde de İngiltere mutasyonu görüldüğünü aktararak, “Hayatını kaybeden hastamızın ailesine de test yapıldı ve her birinin testi pozitif çıktı ancak hiçbir belirti göstermiyorlar. Şu an hepsi karantina altına alındı” ifadelerini kullandı.
Covid-19’un İngiltere mutasyonunun Gazvin eyaletindeki vakaları artırdığını aktaran Kerimi, “Artan İngiltere mutasyonu vakaları nedeniyle endişeliyiz. Halktan sağlık protokollerine uymalarını istiyoruz” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


