İşadamını fabrika açtığı Sudan'dan getirtip şov yaptılar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 27 2017
Temelsiz ve hukuksuz operasyonlarla Anadolu esnafına operasyon yapan AKP iktidarı üçüncü dünya ülkelerinde bulunan iş adamlarını pazarlıkla tutuklatıyor, Türkiye'ye getirtiyor, sonrasında da bunu MİT operasyonuymuş gibi basına servis ediyor
Son olay Afrika ülkesi Sudan'da yaşandı. 81 gündür Sudan'da gözaltında tutulan Çorumlu işadamı Memduh Çıkmaz, bu ülkede uzun süre önce yaptığı yatırımlarla un fabrikası açmıştı.
Türkiye'de de vergi rekortmenliği bulunan ödüllü işadamı Çıkmaz hakkında Türkiye'de usulsüz şekilde hazırlanan iddianame Sudan'a gönderilerek tutuklama talep edildi. Sudan'lı yetkililer suçlamaları ilk etapta yetersiz bulsa da AKP'nin artan baskıları sonucu ülkeye yatırım yapmış işadamını gözaltına aldı.
81 günlük gözaltının ardından AKP'nin gönderdiği kişilere teslim edilen Memduh Çıkmaz'ın bugün kelepçeli fotoğrafı basına servis edildi. Üstelik işadamına 'para kasası' şeklinde isnatlarda bulunuldu.

Sayısız defa vergi rekortmeni olan Memduh Çıkmaz bir defasında ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden almıştı.
FABRİKASI ÖRNEK GÖSTERİLİYORDU
Memduh Çıkmaz’ın fabrikasının defalarca “örnek yatırım” olarak, Sudan’a yatırım yapmak isteyen işadamlarına bizzat Sudanlı yetkililer tarafından gezdirildiği ve fabrikanın bulunduğu şehire en çok katkısı olan kuruluş olduğu ifade ediliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada2.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...3.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi
6.Altın yüzde 67,5'lik artışla rekor kırdı7.Vekiller birbirine girdi, Meclis ringe döndü8.72 kilo altın nerede? CHP'li Murat Emir belgeleriyle paylaştı!9.Trump özel elçi atadı, Grönland krizinde tansiyon yükseldi!10.Uyuşturucu soruşturması: Mal varlığına el konulan iş adamının şöförü herşeyi anlattı!

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'u...


