Çin devleti ile işbirliği
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 6 2019
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Doğu Türkistan’ın çöllerinde inşa edilen toplama kamplarında yüz binlerce Uygur Türkü’nü felakete mahkûm eden Çin ile yeni dönemde iş birliğine gideceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çin Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi Bakan Yardımcısı Gao Jianmin başkanlığındaki heyeti Beştepe'de kabul etti.
Doğu Türkistan’ın çöllerindeki toplama kamplarında yüz binlerce Uygur Türk’ünü felakete sürükleyen Çin ile iş birliği mesajları veren Altun, Çinli yetkililere, "Yeni dönemde Türkiye ve Çin'in yeni iş birliği felsefesine uygun şekilde medya ve iletişim alanında da çok yakın bir koordinasyon halinde çalışması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.
Türkiye'nin tek taraflı bir dünya düzeni yerine, uluslararası hukukun esas olduğu çok taraflılığı savunduğuna işaret eden Altun, bu süreçte Çin'i her zaman en önemli paydaşlardan biri olarak değerlendirdiklerini aktardı.İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Altun, Türkiye ve Çin arasında siyasi, ekonomik, kültürel ve güvenlik alanlarında iş birliğinin artırılması noktasında devlet başkanları başta olmak üzere çok somut bir siyasi iradenin söz konusu olduğuna dikkati çekti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında flaş gelişme: Veyis Ateş de gözaltına alındı5.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında flaş gelişme: ...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...


