İsrail'den ABD'ye tebrik: 'Bu karar tarihi değiştirecek'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 22 2025
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’a yönelik saldırı emrinden dolayı ABD Başkanı Donald Trump’ı bir video mesajla tebrik etti. Netanyahu, bu kararın “tarihi değiştireceğini” öne sürdü.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ordusunun İran'a yönelik saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Başkan Trump, tebrikler. İran’ın nükleer tesislerini Amerika Birleşik Devletleri’nin muazzam ve haklı gücüyle hedef alma yönündeki cesur kararınız tarihi değiştirecek,” dedi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Netanyahu, sözlerine şöyle devam etti:
“İsrail, Yükselen Aslan Operasyonu’nda gerçekten inanılmaz şeyler başardı. Ancak bu gece İran’ın nükleer tesislerine karşı düzenlenen operasyonda Amerika eşi benzeri olmayan bir iş yaptı. Yeryüzünde başka hiçbir ülkenin yapamayacağını başardı. Tarih, Başkan Trump’ın dünyanın en tehlikeli rejimine en tehlikeli silahları kazandırmamak için harekete geçtiğini kaydedecek.”
İSRAİL NE YANIT VERECEK?
İsrailli bir kaynak tarafından CNN'e yapılan açıklama, İsrail’in İran’a yönelik gelecekteki askeri eylemlerinin, Tahran’ın ABD’nin nükleer tesislerine düzenlediği saldırılara nasıl karşılık vereceğine bağlı olacağı öne sürüldü.
Şu aşamada, İsrail’in Fordo, İsfahan ve Natanz’taki nükleer tesisleri hedef alan büyük çaplı ABD saldırılarının ardından İran’a yönelik hava saldırılarına devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor. İsrailli yetkililer, saldırıların birincil amacının İran’ın nükleer programını ortadan kaldırmak olduğunu ifade etmişti. Ancak üst düzey yetkililer son dönemde giderek artan şekilde, İran rejimini devirmeyi de hedeflediklerini dile getiriyor.
Bir İsrailli yetkili bu hafta başında CNN’e yaptığı açıklamada, “Tüm operasyon, ABD’nin bir noktada katılacağı varsayımı üzerine inşa edildi” demişti.
ABD'NİN İRAN'A SALDIRISI
İran ile İsrail arasında 13 Haziran’da başlayan gerilim, ABD ordusunun, 22 Haziran sabahı İran’daki askeri ve nüklee
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


