İstanbul’da kabus gibi zam iddiası: Toplu ulaşıma yüzde 45
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 7 2023
İstanbul’da toplu ulaşıma zam konusunda İBB ve Bakanlık’ın anlaştığı ileri sürüldü. İddiaya göre zam oranı yüzde 45 olarak belirlendi. Eğer bu oranda zam yapılırsa tam bilet 9,90’dan 14,35 TL’ye, öğrenci bileti ise 7 liraya çıkacak.
İstanbul’daki toplu ulaşıma dair kararların alındığı Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı yarın yapılacak. İddiaya göre İBB ve Bakanlık, yüzde 45 ve üzerinde bir zam için anlaşmaya vardı.
halktv.com.tr’den Ali Macit’in haberine göre, yarın saat 11.00’de (8 Ağustos) UKOME olağanüstü olarak toplanıyor. İddialara göre Bakanlık ve İBB’nin yüzde 45 veya üstü civarında zam yapılması konusunda anlaştı.
Eğer yüzde 45’lik zam kabul edilirse, aylık abonman 777 TL’den bin 126 TL’ye öğrenci abonmanı 140 TL’den 203 TL’ye, tam bilet 9,90’dan 14,35 TL’ye, öğrenci bileti 4,83 TL’den 7 TL’ye, taksi indi-bindi 40 TL’den, 58 TL olacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest5.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı
6.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu7.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!8.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor9.Trump'tan dikkat çeken İran mesajı! 'Özgürlük yakın, hazırız'10.Zindandaki Secde

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER







