İstanbul'a 7 tünel geliyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 18 2016
İstanbul’un en önemli sorunların biri olan trafiği rahatlamak için şehrin ana arteleri E-5 ve E-6’yı bağlayacak birbirinden bağımsız 6 tünelin yanı sıra, Sarıyer Kilyos karayoluna da bir tünel inşa edilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Büyükkcekmece-Esenyurt-Avcılar-Kucukcekmece- Bahcelievler-Bayrampasa-Kagıthane Karayolu Tunelleri ve Sarıyer Kilyos Karayolu Tuneli Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 olcekli plan teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. E-5 ve E-6 karayollarını bağlayarak İstanbul trafiğinin rahatlatılmasının amaçlandığı Buyukcekmece-Esenyurt-Avcılar-Kucukcekmece- Bahcelievler-Bayrampasa-Kagıthane Karayolu Tunelleri’nin 23 km uzunluğunda olması ve projenin 2.5 milyar liraya mal olması öngörülüyor.
SARIYER’E DE 6 KM UZUNLUĞUNDA TÜNEL GELİYOR
Öte yandan Sarıyer trafiğine çözüm olması için de Sarıyer Kilyos Karayolu Tüneli projesi yapılacak. Bu tünelin uzunluğu da 6 km olacak.
CHP: İSTANBUL’UN TRAFİK SORUNU TÜNELLERLE ÇÖZÜLEMEZ, METRO YAPILMALI
İstanbul’un trafik sorunun karayolu ve lastik tekerlekli araçlara yönelik çözümlerle sonlandırılamayacağını savunan CHP grubu, aynı hatta metro sistemi yapılması gerektiğini belirterek, oylamada ‘red’ oyu kullandı. CHP adına söz alan İBB Meclis Üyesi Gökan Zeybek, "23 km uzunluğundaki karayolları tünelleri İstanbul’un ulaşım meselesini, lastik tekerlekli araçlarla çözme anlayışımıza yeni bir yük getirecektir. Kısa vadede olumlu sonuçlar doğursa bile uzun vadede hiçbir şekilde İstanbul’un sorununu çözmeyecektir" diye konuştu. Proje için ilgili kurumların görüşlerinin alınmadığını ve bağlayacak bağlantı yolları için gerekli planlamanın yapılmadığını savunan Zeybek, "1,5 milyon insanın kullandığı güzergahta metro hattının daha faydalı olacağına inanıyorum. İstanbul’da her bir mahallede metro durağı bulunmaz ise yaşadığımız zorluklar devam edecektir" dedi.
GÜNDE 300 BİN ARAÇ GEÇECEK
CHP’nin eleştirilerine yanıt veren AK Parti Meclis üyesi Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter 23 km uzunluğundaki tünel maliyetinin 2.5 milyar lira olac
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


