İsveç’in Ukrayna’daki fabrikası vuruldu üç çalışan öldü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 16 2023
Ukrayna'da Lutsk şehrindeki İsveç’li bir firmaya ait fabrikaya roket isabet etti
SAMANAYOLUHABER.COM- UKRAYNA
Dün gece Rusya, Ukrayna’nın farklı şehirlerini füzelerle vurdu. Lutsk şehrindeki İsveç’li bir firmaya ait fabrikaya roket isabet etti ve üç kişi hayatını kaybetti.
İsveç merkezli rulman ve keçe imalat şirketi SKF, Ukrayna’nın Lutsk şehrindeki fabrikanın füze saldırısına maruz kaldığını, saldırıda üç çalışanın hayatını kaybettiğini belirtti.
Reuters’ın haberine göre, Dünyanın en büyük İsveçli rulman üreticisi SKF sözcüsü Carl Bjornstam,, Ukrayna'nın batısındaki fabrikasında roket saldırısı olduğunu duyurdu. Bu saldırı sonucunda fabrikanın hasar gördüğünü, 3 çalışanın hayatını kaybettiğini belirtti.
Şirketin, saldırının sonuçlarını ve fabrikaya verilen zararı değerlendireceğini dile getiren Bjernstam, lakin birincil odak noktalarının çalışanlar ve güvenlikleri olduğunu kaydetti.
Ukrayna’nın batısındaki Lutsk ve Lviv şehirleride olmak üzere, geçen gece hava saldırısı düzenlendiği bildirilmişti. Ayrıca Dnepropetrovsk kentindeki roket ve uzay teknolojisi tesisine (Yujmash) yapılan ardı ardına füze saldırılarının görüntüleri de ortaya çıktı.
Telegram kanallarında yayınlanan görüntülerde, Dnepropetrovsk'ta roket ve uzay teknolojisi üretimi için büyük bir Ukrayna kuruluşu olan Makarov Güney Makine İmalat Fabrikasını vurulduğu anlar görülüyor.
Görüntülerde fabrika alanı arka arka en az 4 füze ile vuruluyor. Yerel sakinler şehre 8 füzenin düştüğünü belirtiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi10.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


