İtalya'da yolsuzluk skandalı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 16 2016
İtalya'nın başkenti Roma ve finans merkezi Milano belediyeleri yolsuzluk skandalları kapsamında açılan soruşturmalarla sarsıldı.

Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala, hakkındaki soruşturma nedeniyle görevini "askıya aldı". Roma Belediye Başkanı'nın özel kalem müdürü Raffaele Marra da yolsuzluk iddiaları sonrası gözaltına alındı.
İktidardaki Demokratik Parti'den (PD) Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala, kentte geçen yıl yapılan Uluslararası Expo Fuarı'nın ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılan soruşturmaya dahil edildi.
Sala, 2013-2015 yılları arasında Expo organizasyonu için hükümet tarafından "özel komiser" olarak atanmıştı.
Soruşturma haberini basından öğrendiğini açıklayan Sala, bu gelişme üzerine kendi isteğiyle görevden geçici olarak ayrılma kararı aldığını duyurdu.
Sala yaptığı açıklamada, "Soruşturmaya konu olan suçlamalarla ilgili herhangi bir fikrim olmasa da, belediye başkanlığı görevimi kendi isteğimle askıya almaya karar verdim" dedi.
"İstifa" terimini değil "askıya alma" ifadesini kullanması dikkat çeken Sala'nın yerine belediye başkan yardımcısının vekalet etmesi bekleniyor.
Expo için gerçekleştirilen yüz milyonlarca euro değerindeki ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla, organizasyonun sorumlularından Angelo Paris, Antonio Acerbo, inşaat şirketi Mantovani'nin eski başkanı Piergiorgio Baita ile işadamları Ottaviano Cinque ve Erasmo Cinque hakkında soruşturma yürütülüyordu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü5.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!


