Japonya'da hükümet tatile çıkacaklara günlük 185 dolar destek sağlayacak
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 27 2020
Japonya hükümeti, ülkede turizm sektörünü canlandırmak amacıyla tatile çıkacak vatandaşlara günlük 185 dolar finansal destek verecek. Vatandaşlara buna ek olarak restoran ve dükkanlarda geçerli olacak indirim kuponu dağıtılacak.
Japonya hükümeti, koronavirüs pandemisi nedeniyle duran turizm sektörünü canlandırmak amacıyla ülkede tatile çıkacak kişilere finansal destek verme kararı aldı.
Kyodo Haber Ajansı'nın aktardığına göre, hükümet, Seyahate Çık adlı inisiyafif altında, tatile çıkacak vatandaşlarına günlük 20 bin yen (185 dolar) destek sağlayacak.
Söz konusu finansal desteğin seyahat masraflarının yarısını karşılayacağı belirtildi. Hükümetin buna ek olarak vatandaşlarına restoran ve dükkanlarda geçerli olacak indirim kuponu dağıtacağı kaydedildi.
Söz konusu uygulamanın Temmuz ayı başında başlaması bekleniyor. Uygulama, Japonya seyahat acentalarına veya doğrudan ülkedeki otellere veya geleneksel Japon misafir evlerine başvuru yapanlar için geçerli olacak. Uygulama, dışarıdan ülkeye geleceklerin masrafları için geçerli olmayacak.
Turizm, ülkede virüsten en fazla etkilenen sektörlerin başında geliyor. Tokyo'da düzenlenmesi planlanan olimpiyat oyunlarının da ertelenmesiyle ve ülke sınırlarının kapalı kalmasının devam etmesiyle birlikte ülkeye yabancı turistlerin gelmesine ilişkin beklentiler de azaldı.
Tokyo Şoko Araştırma adlı şirketin anketine göre, pandemi döneminde 31 şirket, Nisan ayında iflas başvurusu yaptı.
Başbakan Şinzo Abe, pazartesi günü Tokyo'da uygulanan OHAL'in kaldırıldığını duyurdu.
Seyahate Çık inisiyatifi için devlet bütçesinden 1,35 trilyon yen ayrıldığı kaydedildi. Bu miktarın, Abe'nin 200 trilyon yeni geçeceğini duyurduğı acil durum paketinden sağlanacağı belirtildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


