Kaçak sarayı 1.37 milyar, yazlık sarayı 12 milyon TL
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 1 2017
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga’dan Saray’a harcanan parayla ilgili açıklama: Külliyenin devlete maliyeti 1 milyar 370 milyon liradır. Külliyede 36 başdanışman var. Yazlık yeni saraya 12 milyon 125 bin lira harcadık
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerindeki görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı.
“Saray’da 6 bin lira maaşlı 36 başdanışman var”
Milletvekillerinin sorusu üzerine Saray’da 36 başdanışman olduğuna işaret eden Kasırga, “Danışman düzeyinde çok sayıda hizmet eden arkadaşlarımız var. Bu başdanışman arkadaşlarımızın çoğunluk itibarıyla hukukçu, ekonomi ve kamu yönetimi mensubu olduğunu biliyorum. Aldıkları ücret ise 6 bin 400 ek göstergeye tabi devlet memurlarının almış olduğu ücrettir. Özel bir ücret almazlar. Külliyede bu arkadaşlarımıza sadece uçak gideri öderiz, harcırah ödemeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, yurt içinde ve yurt dışında… Belki polis memuru arkadaşlar harcırah da alıyor olabilirler ama Cumhurbaşkanlığı personeli harcırah almayız.” şeklinde konuştu.
“SARAY’IN MALİYETİ 1 MİLYAR 370 MİLYON LİRA”
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin, yapım maliyetinin tamamının Başbakanlık tarafından karşılandığını, maliyetinin ise 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklandığını vurgulayan Kasırga, bu rakamın içinde ana tefriş malzemelerinin bulunduğunu bildiklerini kaydetti.
“BARDAKLARIN TANESİ 70-80 LİRA”
Sonradan bazı şeyler aldıklarını dile getiren Kasırga, “Tablo gibi, tanesi bin 500 dolar diye kamuoyuna deklare edilen esasında 70-80 liradan ibaret bardaklar aldık. Tanesi bir buçuk milyon denen ama 5 bin 400 liraya mal ettiğimiz masalardan aldık. Bu nevi harcamalar da yaptık. Külliyenin devlete maliyeti 1 milyar 370 milyon liradır. Onun dışındaki harcamalarımız Sayıştay denetiminden geçen harcamalardır.” ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş2.Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zorladı3.Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kaybetti4.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!5.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı
6.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı7.Murat Ongun'un X hesabına ulusal güvenlik gerekçesiyle erişim kısıtlaması8.Bayrampaya Belediyesi soruşturması: Baklavacı ve otel müdürüne tutuklama!9.İstanbul’daki IŞİD operasyonunda 72 şüpheliye tutuklama talebi10.Trump açıkladı: Maduro yakalandı...

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye git...

Türkiye'de uygulanan ÖTV Japon otomobil devini zor...

Karabük’te 80 yaşındaki kadın donarak hayatını kay...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı


