Kaddafi'nin oğlu babası adına geri dönüyor: Siyasete hazırım
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Temmuz 31 2021
Libya'da 2011'deki devrimle 42 yıllık rejimi ölümle sona eren diktatör Muammer Kaddafi'nin ikinci oğlu Seyfülislam Kaddafi, siyasi dönüşüne hazırlandığını ifade etti.
Kaddafi on yıldan uzun süre sonra ilk kez bir yabancı gazeteciye konuştu. 2011'de hükümet devrildikten sonra Seyfülislam , babası ve kardeşinin aksine bağımsız bir grup isyancı tarafından yakalanmış ve idam edilmemişti. İngiltere'de eğitim gören Seyfülislam gençliğinde demokrasi ile ilgili birçok olumlu söylemde bulunmuş, Batı ülkeleri kendisinin reformlara giden kapıyı açabileceğini düşünmüştü. Ancak Seyfülislam, protestoculara uygulanan şiddette babasının cephesinde yer almıştı.

Röportajı yapan New York Times gazetesinden Robert F. Worth, İnsan Hakları Gözlemevi'nin kendisine Seyfülislam'in 2014'ten bu yana hayatta olduğuna dair hiçbir kanıt görülmediğini dile getirdi.
Seyfülislam, "Hala tutsak mısınız?" sorusuna yanıt olarak kendisini yakalayan isyancıların devrimin fikirlerinden uzaklaştığını ve onu "güçlü bir müttefik" olarak görmeye başladığını ifade etti.
Seyfülislam, "Düşünebiliyor musunuz? Bir zamanlar gardiyanım olan insanlar şimdi dostlarım" dedi.
Worth, Seyfülislam'ın "Ortadan kaybolduğu" yılları Orta Doğu'daki siyasi gelişmeleri takip etmek ve babasının "Yeşil Hareket"ini tekrar organize etmek için kullandığını ifade etti.
Seyfülislam, "Ülkemize tecavüz ettiler. Dizlerinin üzerine çökerttiler. Para yok, güvenlik yok; hayat yok. Benzin istasyonuna gidin; dizel yok. İtalya'ya petrol ve doğalgaz ithal ediyoruz. Ülkenin yarısının ışıklarını yakıyoruz. Burada ise elektrik yok. Bu başarısızlıktan fazlası; bu bir fiyasko" ifadelerini kullandı.
Başkanlığa aday olup
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Trump açıkladı: Maduro yakalandı...2.Trump: Maduro New York’a götürüldü, Venezuela’yı biz yöneteceğiz3.İşte Amerika'nın aldığı Maduro'dan ilk fotograf!4.Ukrayna ordusu güney cephesinde zor durumda: Büyük çaplı tahliye başladı5.Erdoğan'ın danışmanı Cemil Ertem, Maduro'ya destek mesajını sildi!
6.ABD: ‘Maduro ve eşi New York’ta yargılanacak’7.Özel: Erdoğan, ‘Kardeşim Maduro’ diyordu, bugün tek kelime edemiyor8.Cumhur İttifakı'nın küçük ortağından başkanlık sisteminde değişiklik talebi9.Venezuela’nın Türkiye Büyükelçisi Gutierrez Türkiye'den resmi kınama beklentisini açıkladı10.İşte son rakamlar: Kaç Suriyeliye Türk vatandaşlığı verildi?
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HÜSEYİN ODABAŞI

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER






