Karayolları, HGS’li vatandaşı kazıklıyor haberiniz olsun!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 23 2017
İSTANBUL’da Mahmutbey gişelerinde, trafiği rahatlatmak için yapımı son 3 aydır süren ‘serbest geçiş sistemi’ HGS (hızlı geçiş sistemi) kullanan vatandaşın kabusu oldu. Mahmutbey gişelerindeki okuyucuların hiç biri HGS etiketlerini tanımayınca, sürücülere U dönüşü ya da kaçak geçişten ücret alınıyor.
Karayolları, HGS’li araçlardan ücretin otomatik tahsil edildiğini söylese de, kesilen U dönüşü ücreti itiraz etmeden geri ödenmiyor. Gişede HGS’li aracın tanınmaması şöyle sıkıntı yaratıyor:
İTİRAZ YOKSA İADE YOK
“Otomobilinizle Bahçeşehir’den yola çıktınız. Bahçeşehir gişeleri HGS etiketinizi okudu. Mahmutbey gişelerinden çıktığınızda ise HGS etiketiniz okunmuyor. OGS’den çıkış yaptığınız varsayılarak 2.75 TL hesabınızdan otomatik olarak kesiliyor. Buraya kadar her şey normal. Ancak HGS etiketine göre Mahmutbey’den çıkış yapmış olmuyorsunuz. Sadece Bahçeşehir’den çıkmış olarak sisteme işleniyor. Akşam evinize giderken Mahmutbey gişelerinden girip yeniden Bahçeşehir’den çıkış yaparsanız, sizin HGS sisteminizde sabah Mahmutbey’den geçiş yaptığınız yer almadığı için sizi U dönüşü yapmış sayıyor ve 9.75 TL hesabınızdan kesiliyor. Yani sistem sizden 2.75 TL kesmesi gerekirken fazladan 7 TL daha alanıyor. Fazla kesilen para ancak sizin itirazınızla geri iade ediliyor.”
İNTERNETTEN TAKİP EDİN
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün HGS Çağrı Merkezi numarası 0850 460 60 60 arandığında, karşınıza çıkan görevliye Mahmutbey gişelerinden geçtiğinizi söylerseniz paranız 48 saat içinde hesabınıza iade ediliyor. Görevli, Mahmutbey gişelerinin okumadığı için binlerce kişiden fazla para tahsil edildiğini anlatarak, “Mahmutbey’i kullananların fazla paralarını hemen iade ediyoruz” diye belirtiyor. Görevli, vatandaşların ücretlerini kendilerinin kontrol etmesi gerektiğini de altını çizerek söylüyor. HGS etiketleriyle ilgili tüm bilgiler, “hgsmusteri.ptt.gov.tr” adresinden takip edilebiliyor. İnternet sitesine HGS etiket numaranız, cep telefonunuz ve TC kimlik numaranızla abone olduğunuzda, hangi gişeden saat kaçta giriş çıkış yaptığınızı, ne kadar ücret ödediğinizi, kalan bakiyenizi ve kaçak geçişiniz olup olmadığı görülüyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







