Sıra buraya geldi...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 2 2019
İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyü'nde mermer ocağı müracaatı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kabul edildi. Toplam 297 hektar alanda faaliyet göstermek isteyen şirket için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olumlu rapor verdi. Selçuk halkı protesto gösterilerine ve hukuk mücadelesine hazırlanıyor.
İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyü’nde mermer ocağı ve jeotermal enerji sondaj çalışmalarına izin verildi. Enerji Bakanlığı, mermer ocağına 546 yıl ömür biçti.
JES projesi ve 297 hektar sahada faaliyete geçmeye hazırlanan mermer ocağına karşı Selçuk halkı ve belediye protesto gösterilerine ve hukuk mücadelesine hazırlanıyor.
ÜÇ SAHA İÇİN İŞLETME RUHSATI
Sözcü’nün haberine göre Torbalılı patron Rüçhan Abaylı'nın, Selçuk ilçesinin Belevi ve Şirince mahalleleri arasındaki bölgede mermer ocağı işletmek için yaptığı başvuru Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kabul edildi.
Maden İşleri Genel Müdürlüğü, birbirine bitişik olan, her biri 99 hektarlık üç saha için işletme ruhsatı verdi.
BAKANLIK ÇED OLUMLU RAPORU VERDİ
Maden sahası Şirince'ye 3200 metre, Belevi'ne 2500 metre mesafede tanımlandı. Toplam 297 hektar alanda faaliyet göstermek isteyen şirket için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu "olumlu" verildi.
Bakanlığın raporunda, mermer ocağına 546 yıl ömür biçildi. Diğer yandan, mermer ocağı sahasının doğusu ve bitişiğinde jeotermal enerji santrali kurulması için iki kuyuda sondaj çalışması yapılmasına da onay verildi.
TARIM VE ORMAN VASFINI YİTİRECEK
Bu alan, 1/100 bin ölçekli planda tarım arazisi ve orman olarak tanımlanıyor. Bölgede orman, şeftali bahçeleri, zeytin ağaçları ve tarlalar yer alıyor.
Uzmanlar mermer ocağı faaliyete geçtikten sonra su kaynaklarının yok olacağını, ağaçların kuruyacağını, ocaktan yayılacak toz ve tükenecek yeraltı suları nedeni ile t
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”
6.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu7.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!8.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini9.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var10.Tavşanın suyunun suyu gibi! ”Siz hiç doğuran delil gördünüz mü?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







