Kazım Güleçyüz: Biat etmeyen cemaatler bölünmeye çalışılıyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Şubat 15 2016
Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, biat etmeyen cemaatlerin fitne sokularak bölünmeye çalışıldığını belirterek, "Olayları sadece iktidar medyası ile takip eden geniş bir kesim, cemaatler vs. bu noktada bir hipnoz hâli içerisinde." dedi.
Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, biat etmeyen cemaatlerin fitne sokularak bölünmeye çalışıldığını belirterek, "Olayları sadece iktidar medyası ile takip eden geniş bir kesim, cemaatler vs. bu noktada bir hipnoz hâli içerisinde." dedi.

Kazım Güleçyüz, Aksiyon'da Cemal A. Kalyoncu imzasıyla yayınlanan röportajda, Risale-i Nurlara devlet tekeli getirilmesi, Hizmet Hareketi'ne yönelik yapılanlar, diğer cemaatlerin yaşananlar karşısında aldıkları pozisyon ve AK Parti ile ilgili gelişmeler gibi konularda görüşlerini açıkladı.

'Hizmet Hareketi'ne yönelik yapılanların 2004 Ağustos'undaki MGK gündemine gelen ve o zamanki kurul üyelerinin tamamının imzaladığı belgede yer aldığının görüldüğünü belirten Güleçyüz, "Yani mesele dershaneler diye başladı, ondan sonra cemaatle irtibatlı bütün kurumların tasfiyesi gibi bir noktaya taşındı. Yani bu bir devlet operasyonu. Zaten Erdoğan defaatle söylüyor, 'Bu bir MGK kararıdır' diye." değerlendirmesinde bulundu. Güleçyüz, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan'ken 2013 yılındaki Türkçe Olimpiyatları'na katılarak Fethullah Gülen Hocaefendi'yi Türkiye'ye davet etmesini ise "belli bir strateji takip etmek suretiyle cemaatle ipleri tamamen koparma noktasına gelmezden evvel esas niyetlerini gizleme olayıdır." sözleriyle değerlendirdi.

İşte Aksiyon dergisinin bu haftaki kapak dosyasını oluşturan o röportaj:

RİSALE-İ NURLARIN DEVLET TEKELİNE ALINMASI

- Devlet risaleleri tekeline alamadı. Mahkeme dur dedi. Siz de "Risale-i Nur Kur'an'ın Malıdır, Tekelleştirilemez" adıyla, süreçte yaşananları kitaplaştırdınız. Muhafazakâr bir iktidar döneminde risalelere getirilmeye çalışılan tekeli nasıl yorumluyorsunuz?

Zannediyorum 'Nurculuk yapılacaksa onu da biz yaparız' gibi bir anlayıştan yola çıkılarak bir anlamda biat etmiş olan cemaatler üzerinden yapılmak istenen bir operasyondu bu. 'Bize uygun bir Nurculuk, bizimle barışık bir Nurculuk modeli olursa biz onlarla birlikte çalışırız, her türlü kolaylığı gösteririz' gibi bir a

Bu haberler de ilginizi çekebilir