"Kediler için kaportaya vurmadan aracınızı çalıştırmayın"

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Ocak 2 2016
Bursa Oto Tamirciler Odası Başkanı Kadir Kargılı, havaların soğuk geçtiği günlerde özellikle kedilerin sıcaklığı sebebiyle araçların kaportalarında uyuduklarını, bilmeden çalıştırılan araçların kedilerin ölmesine sebep olduğunu söyledi. Kargılı, kediler için kaportaya vurmadan aracınızı çalıştırmayın uyarısı yaptı.
Bursa Oto Tamirciler Odası Başkanı Kadir Kargılı, havaların soğuk geçtiği günlerde özellikle kedilerin sıcaklığı sebebiyle araçların kaportalarında uyuduklarını, bilmeden çalıştırılan araçların kedilerin ölmesine sebep olduğunu söyledi. Kargılı, kediler için kaportaya vurmadan aracınızı çalıştırmayın uyarısı yaptı.

Bursa Oto Tamirciler Oda Başkanı, 42 seneden beri tamircilik yaptığını belirtirken vatandaşlara araçlarını çalıştırmadan öncede kaputu açıp bakmalarını, en azından kaputa vurmalarını öneriyor. Kargılı, "Kış aylarında dışarıda, sokakta olan hayvanlar barınacak sıcak bir yer ararlar. Araçların defransiyelleri ısındığından sıcak olur, araçların radyatörleri, motorları sıcak olur ve hayvanlar gece gelip buraya girer. Sabahleyin araç sahibi binerken kaçmazlarsa marşa basması halinde pervanenin içinde telef olurlar. Aynı zamanda araca da zarar ve hasar verirler." dedi.

Araç sahiplerinin araca binerken sağına soluna bakması ile hayvanların telef olmasını önlemiş olacağını anlatan Başkan Kargılı, "Arabalar kıymetli, radyatörler, pervaneler, fanlar kıymetli. Zaman gelir araca bin liraya yakın bir zarar verebilir. Marşa basmadan önce kaportayı sallamak lazım, korna basmak lazım ve gerekirse kaputu açıp bakmak lazım ki hayvanlar telef olmasın. Araçta zarar görmesin." şeklinde konuştu.

Oto tamircisi İsmail Sarıçakır ise sabahları aracı çalıştırmadan önce özellikle kaputları açarak etrafa bakıp, yağını, suyunu kontrol ettikten sonra çalıştırılmasını tavsiye etti. Sarıçakır, şunları kaydetti: "Kış aylarında arabalara kediler hep giriyor ve marşa bastığınızda kayışın arasında oluyor ve can veriyor. O yüzden kaputu açtığınızda o sizi fark ediyor ve kaçıyor canından olmuyor. Bunlara dikkat etmek gerekiyor. Sabahleyin lastiklerini, yağı, suyu kontrol edip ondan sonra marşa basıp ısındıktan sonra hareket edebilirsiniz. Ayrıca kaportaya da vurabilirsiniz. Çamurlukları tıkladığınızda o uyuyorsa, ya da daldığında uyanır ve kaçar."

Kışın çok soğuk olduğu ve arabaların motoru ise sıcak old

Bu haberler de ilginizi çekebilir