KHK'lı astsubay enkaz altından can kurtarıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 17 2023
KHK mağdurları depremzedelere el uzatmaya devam ediyor. Son örneği enkaz altından çok sayıda kişiyi canlı olarak kurtarmayı başaran eski astsubay Mazlum Hattuza oldu.
15 Temmuz sonrasında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilen birçok mağdur, depremzedelere yardım etmek için gönüllü oldu. Kimisi deprem bölgesinde kimisi ise bulunduğu yerde depremzeledelerin dertlerine derman olmak için büyük çaba harcadı. İşte onlardan biri de KHK mağduru Astsubay Mazlum Hattuza oldu.
Eski Jandarma Astsubayı Mazlum Hattuza, Cüneyt Özdemir'in deprem bölgesinde yaptığı çekim esnasında kameralara takıldı. Özdemir'in mikrofon uzattığı Mazlum Hattuza, eski bir astsubay olduğunu ve arama-kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak katılmak için Tatvan'dan geldiğini söyledi. Meslekte iken arama-kurtarma çalışmalarına katıldığını belirten Hattuza'nın yanında bazı devre arkadaşları da vardı.
Hattuza, arkadaşının anne ve babasının yanı sıra çok sayıda insanı göçük altından canlı olarak kurtarmayı başardıklarını anlattı.
Duyduğu fedakarlıklar karşısında büyük bir şaşkınlık ve memnuniyet yaşadığı gözlenen Cüneyt Özdemir, KHK mağduru astsubay Hattuza'yı tebrik etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!8.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”9.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor10.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







