İşsizler hükümet için yolunacak kaz mı?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 6 2019
Hükümet işsizlere para kazanılacak müşteri gözüyle bakıyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) her oturum için 60 lira olan ücret 75 liraya yükseltildi. KPSS alan bilgisi sınavlarının her bir oturumu için 40 liralık ücret de 50 lira oldu. Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne girecek adaylar toplam 225 TL ödeyecek.
Yılda 1 milyonu aşkın kişinin müracaat ettiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı.
Zam ile birlikte KPSS oturumlarının her biri için 60 lira olan ücret 75 liraya, KPSS alan bilgisi sınavlarının her bir oturumu için 40 lira olan ücret de 50 liraya yükseldi.
ÖĞRETMEN ADAYLARI 220 TL ÖDEYECEK
Öğretmenlik Alan Bilgi Testi (ÖABT) için de ücretler, 60 liradan 75 liraya çıkarıldı. Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne girecek adaylar toplam 225 TL ödeyecek.
Ayrıca alan bilgisi sınavlarına girecek adaylar da, alan başına 50’şer TL daha verecek.
FAHİŞ ZAM TBMM GÜNDEMİNDE
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, KPSS'ye yapılan zammı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıyarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi verdi.
Şeker, “Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), gençlerin üniversiteye girebilme ve iş bulabilme umutlarını fahiş sınav ücretleri ile sömürerek aleni bir tüccar zihniyeti ile yönetiliyor.” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi10.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


