Kritik zirve bitti: Gözler Oğan'ın kararında

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Mayıs 19 2023
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki kritik görüşme sona erdi. İki lider toplantı sonrası Zafer Partisi Genel Merkezi önünde açıklama yaptı. Özdağ ve Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından genel merkez önünde "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna 9 gün kala; Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Ankara'da bir araya geldi.

İki isim 13.32 itibarıyla Zafer Partisi Genel Merkezi'nde toplandı. Ümit Özdağ Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşıladı. Kılıçdaroğlu'na CHP Sözcüsü Faik Öztrak eşlik etti.

Merakla beklenen görüşme saat 14.50 civarında sona erdi.

İki lider lider görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

"SAYIN GENEL BAŞKAN ARKADAŞLARIYLA GÖRÜŞECEK"
CHP lideri ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Genel Başkan ve arkadaşları bizleri kabul ettiler. Kendileriyle gayet güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'nin sorunlarını, dünya sorunlarını masaya yatırdık, değerlendirmelerde bulunduk. Aynı zamanda ben Sayın Genel Başkan'la Millet İttifakı'nın liderlerinin görüşlerini, yaptığımız çalışmaları, ortak mutabakat metni konusundaki düşüncelerimizi, anayasa değişikliği ile ilgili düşüncelerimizi konuştuk. Bazı sorular da sordu Sayın Genel Başkan. Olabildiğince ayrıntılı şekilde bilgilendirdim. Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı var, dayanışmaya ihtiyacı var. Var olan sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Bu çerçevede Sayın Genel Başkan, arkadaşlarıyla görüşecek. Biz kendi düşüncelerimizi bütün ayrıntılarıyla Sayın Genel Başkan'a aktardık. Teşekkür ederim."

"TÜRK KAMUOYUYLA GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ"
ATA İttifakı ortağı ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise şöyle konuştu:

"Biz de Sayın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na ve heyetine teşekkür ediyoruz ziyaretleri için. Bazı sorula

Bu haberler de ilginizi çekebilir