'Kullanmadık' demişlerdi: Uyuşturucu sonuçları bakın ne çıktı?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Aralık 16 2025
Mehmet Akif Ersoy ve Ela Rümeysa Cebeci’nin uyuşturucu testi sonucu çıktı. Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testinin sonucunun pozitif olduğu ortaya çıktı. Spiker Ela Rumeysa Cebeci’nin de “kokain” ve “esrar” testleri pozitif çıktı.
'Kullanmadık' demişlerdi: Uyuşturucu sonuçları bakın ne çıktı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı. Ersoy’un kokain kullandığı belirlendi. Uyuşturucu testi pozitif çıkanlar arasında ünlü spiker Ela Rümeysa Cebeci de yer aldı.

Testi pozitif çıkan bir diğer isim de Mustafa Manaz oldu. Manaz’ın da Ersoy gibi kokain kullandığı belirlendi.

Geçtiğimiz hafta gözaltına alınan ve serbest bırakılan spiker Meltem Acet’in ise uyuşturucu testinin negatif çıktığı öğrenildi.


MEHMET AKİF ERSOY’UN DA ARALARINDA OLDUĞU 10 KİŞİNİN TEST SONUÇLARI ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında ‘kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak’, ‘kabul etmek veya bulundurmak’ ya da ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, kullanılmasına yer ve imkan sağlamak’ suçlarından tutuklanan eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’un da aralarında bulunduğu 10 şüpheliden Adli Tıp Kurumu’nca saç ve kan örnekleri alındı.

7 KİŞİNİN TEST SONUCU POZİTİF

Adli Tıp Kurumu’nda saç ve kan örnekleri alınan tutuklu Mehmet Akif Ersoy ile şüpheliler Ela Rumeysa Cebeci, Ufuk Tetik, Şevkiye Dilara Yıldız, Mustafa Manaz, Ebru Gülan ve Buse Öztay’ın uyuşturucu testinin ‘pozitif’ çıktığı öğrenildi. Test sonuçlarına göre Mehmet Akif Ersoy’un saçından alınan örneklerde ‘Kokain ve metabolitleri’ maddeleri bulunurken, Ersoy’un kanından alınan örneklerde ise herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadığı belirtildi. Öte yandan spiker Ela Rumeysa Cebeci’nin saçından alınan örneklerde ise ‘Esrar ile sentetik uyuşturucu, kokain ve metabolitleri’ maddeleri bulundu. Cebeci’nin kanından alınan örneklerde ise uyuşturucu madde içeren bulgu bulunmadığı öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir