Kurban Bayramı'nda da yandaş tarifesi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 28 2020
Önceki hükûmetlerin inşâ ettirdiği köprü ve otoyollar Kurban Bayramı'nda ücretsiz. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) döneminde inşâ edilen köprüler, tüneller ve otoyollar bayramda da ücretli.
Kurban Bayramı sebebiyle Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı otoyollar, Boğaziçi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişleri ücretsiz olacak.
Ancak bayram tatilinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükûmetine yakın işadamlarının işlettiği Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri, Avrasya Tüneli, Gebze-İzmir Otoyolu'nda geçerli tarife üzerinden ücret alınacak.
Söz konusu projeler için işletmeci firmalara günlük araba geçiş garantisi verilmişti.
FATİH VE BOĞAZİÇİ KÖPRÜLERİ BEDAVA
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler, 30 Temmuz Perşembe günü gece yarısından 4 Ağustos Salı günü saat 07:00'ye kadar ücretsiz olacak.
Aynı şekilde, belediyeler ve bunların kurdukları birlik müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ile Başkentray ve Marmaray seferlerinden, 31 Temmuz Cuma günü gece yarısından, 3 Ağustos Pazartesi gece yarısına kadar ücret alınmayacak.
Boğaziçi Köprüsü 1974 yılında, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ise 1988 yılında inşâ edilmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


