Lüferin kilosu 170 lira
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 19 2021
Balık fiyatları el yakıyor. Kilosu 40-50 liradan alıcı bulan çinekop ve sarıkanatın fiyatı 90-100 liraya çıkarken, lüferin kilosu ise 160-170 lira arasında değişiyor.
Boğaza kıyısı olan Çanakkale'de önemli geçim kaynaklarından biri olan balıkçılık, hamsi popülasyonunun tehlikeye girmesi ve hamsi avlanma yasağının uzatılması sebebiyle zor günler yaşıyor.
Karadeniz ve İstanbul Boğazı'nda 10 günlük hamsi avlanma yasağı, 28 Ocak'a kadar uzatılınca diğer balık fiyatları da arttı.
LÜFERİN KİLOSU 170 LİRAYI BULDU
Tezgâhlarda balık olmasına karşın fiyatların arttığını söyleyen 20 yıllık balıkçı Volkan Kaşıkçı, "Hamside yasak var. 25-30 liralardan fiyatı 40 liralara çıktı, fakat çeşitlilik gene de var. Diğer balık fiyatları da otomatik olarak artar." dedi.
Kaşıkçı, "Taze hamsinin fiyatı 10-15 gün daha 40 liradan aşağıya düşmez. Bu durum diğer balık fiyatlarını da illaki etkiler. Mesela tekir 30-35 liraydı o bile 50 liraya çıktı." şeklinde konuştu.
Zamanı geçmesine rağmen tezgâhlarda lüferin bulunduğunu kaydeden Kaşıkçı, "Lüfer durumu bitti denebilecek kadar azaldı artık. Lüferin şu an kilosu 160- 170 lira arasında. Genel olarak balık fiyatları; hamsi 40 TL'den, sardalya 30 TL'den, tekir 50 TL'den, çipura 50 TL'den, levrek 70 TL'den, kupa 30 liradan satılıyor." dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


