Macron’dan flaş karar!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Aralık 9 2018
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yarın Sarı Yelekliler ile görüşecek

Ülke'de ciddi bir felakete yol açan Sarı Yelekliler eylemleri bitmeyince Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan bir hamle daha geldi... Önce hafta içinde önemli kararlar açıklayacağı aöıklanan Macron'un  yarın işçi ve memur sendikalarıyla bir araya geleceği duyruldu. Ülkede tansiyonu düşürmeye çalışan Macron'a destek giderek düşüyor...  Cumhurbaşkanı Macron'a verilen destek ise yüzde 23'e geriledi.

 Öte yandan Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire Sarı yelekliler protestolarının ülke ekonomisi için "bir felaket" olduğunu söyledi.

Fransa'da üst üste dört haftasonu artan yakıt vergileri, yaşam pahalılığı ve diğer sorunlara karşı eylemler yapılıyor.

Cumartesi günü 125 bin kişi sokaklara çıkarkne, 1700'den fazla kişi gözaltına alındı.

Eyfel Kulesi ve Louvre Müzesi de dahil bazı turistik mekanlar bu haftasonu kapalı kaldı.

Maliye Bakanı La Maire durumu hem toplum hem de demokrasi adın "bir kriz" diye tanımladı.

Paris'te protestolar ve çatışmalar sırasında hasar gören mağazaları dolayan La Maire "Ticaret için bir felaket, ekonomimiz için bir felaket" dedi.

10 bin kişinin sokaklara çıktığı ve vitrinlerin kırıldığı, araçların yakıldığı ve mağazaların yağmalandığı Paris'te hasar özellikle büyük oldu.

Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Gregoire "Eylemciler daha dağınık oldukları için bir hafta öncesine kıyasla daha fazla hasar oldu." oldu.

Ancak Greoire eylemlerde daha az kişinin yaralandığını vurguladı.

Bu arada, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Drian da, Twitter'de eylemlerin nedeninin Paris İklim Anlaşması olduğunu iddia eden ABD Başkanı Donald Trump'a sert tepki gösterdi.

Le Drian "Donald Trump'a şunu söylüyorum ve Fansız Cumhurbaşkanı da aynı şeyi söylüyor: ülkemizi rahat bıra

Bu haberler de ilginizi çekebilir