Mahkeme 17 Aralık tapelerini istedi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 4 2016
Zarrab'ın, kendisine şantaj yapıldığı iddiasıyla şikayetçi olduğu davada mahkeme 17 Aralık soruşturma dosyasındaki dinleme kayıtlarını talep etti. Yolsuzluk tapeleri ilk kez mahkemede dinlenecek
ABD'de tutuklu yargılanan Reza Zarrab'ın kendisinden şantajla 1 milyon dolar para istedikleri iddiasında bulunduğu gazeteci Kamil Maman, Emniyet Müdürü Orhan İnce ve eski kuryesi Adem Gelgeç'in aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına devam edildi. Gazeteci Maman, duruşmada Zarrab'ın, Türkiye'de kapatılan 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasındaki iddialar nedeniyle ABD'de tutuklandığını hatırlattı. Kapatılan dava dosyasındaki deliller arasında yer alan tapelerin kendileriyle ilgili kısımlarının mahkemeye getirilmesini talep etti.
İLK KEZ DİNLENECEK
İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından kapatılan dava dosyasından, sanıklarla ilgili tapelerin mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Mahkemeye gelmesi halinde 17 Aralık tapeleri ilk kez mahkeme huzurunda değerlendirilmiş olacak. 34. Asliye Ceza Mahkemesi daha önce de bizzat Zarrab'ın avukatları tarafından lehe delil olarak sunulan kapatılmış 17 Aralık dava dosyasının delillerini hukuki bularak kabul etmişti.
BAKANLAR TANIK OLSUN
Kamil Maman'ın avukatı Kadir Kökten, aralarında eski Bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da aralarında olduğu isimlerin tanık olarak dinlenmesini talep etti. Kökten ayrıca A Haber kanalında yayınlanan röportajda Zarrab'ın şantaj iddiasını doğrulayamadığını belirterek, “Zarrab ile Muammer Güler arasında görüşme tapesinde Güler kendisine, ‘Bana şantaj yapıyorlar dersin ben gereğini yaparım' tarzı ifadeler kullanıyor” dedi. Mahkeme, Zarrab'ın talimatla ifadesinin alınması için ABD'deki dava sürecinin beklenmesine hükmetti.
'REZA 'DEVLETİN ADAMIYIZ' DİYE BENİ KANDIRDI'
17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun 1 numaralı ismi İran asıllı Reza Zarrab'ın kuryesi Adem Gelgeç (Karahan) bir önceki duruşmada çarpıcı itiraflarda bulunmuştu. Yanında y
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar3.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







