Mali'de darbe iddiası: Cumhurbaşkanı alıkonuldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 18 2020
Batı Afrika ülkelerinden Mali'de askeri bir darbe olduğu ifade ediliyor. Ülkenin cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın alıkonularak bilinmeyen bir yere götürüldüğü ifade edilirken Türk Konsolosluğu'nun da vatandaşları uyardığı belirtildi.
Askeri hareketliliğin yaşandığı Batı Afrika ülkesi Mali’nin başkenti Bamako’da, Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın alıkonularak bilinmeyen bir yere götürüldüğü iddia ediliyor.
Batı Afrika ülkesi Mali’nin başkenti Bamako çevresinde sabah saatlerinden bu yana askeri hareketlilik yaşanıyor. Anadolu Ajansının geçtiği habere göre, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın darbeci askerler tarafından alıkonuldu. Saat 16.30 sıralarında askerler tarafından Bamako’daki konutundan alınan Keita’nın nereye götürüldüğü bilinmiyor. Yolsuzlukla mücadele edemediği için ülke genelinde Haziran ayından bu yana protesto edilen Keita, istikrar ve güvenliği sağlayamamakla eleştiriliyordu.
TÜRK KONSOLOSLUĞU VATANDAŞLARI UYARDI
Türkiye’nin Bamako Büyükelçiliği askeri hareketlilik nedeniyle bölgedeki vatandaşlarına dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Bamako Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada “Bamako’da yaşanmakta olan ve basına da yansıyan olaylar doğrultusunda, şehirde yaşanabilecek olası bir güvensizlik ortamı göz önünde bulundurularak tüm Değerli Vatandaşlarımızın bugün (18 ağustos) zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamaları önemle tavsiye olunur” denildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


