Mansur Yavaş'tan 'terör' çıkışı: 'Seçim kaybettirecekse kaybettirsin'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 29 2023
Önceki akşam canlı yayında açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, iktidar tarafından Millet İttifakı'na yöneltilen 'Öcalan' suçlamalarına cevap verdi. "Bu hükümet terör örgütü liderlerinin yararlanabileceği pişmanlık yasası teklifi verdi. CHP'nin itirazıyla o maddeyi geri çektiler" ifadelerini kullandı. Öte yandan Yavaş, "Bu sözler seçim kaybettirecekse kaybettirsin" diyerek terörle mücadele için net mesajlar verdi.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, önceki akşam TV100 canlı yayınında gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.
Yayında iktidar kanadının "Öcalan'ı çıkaracaklar" suçlamalarına yanıt veren Yavaş, "'Öcalan'ı çıkarırsanız siz çıkarırsınız' dedim. Neye dayanarak söylüyorum? Bu hükümet terör örgütü liderlerinin yararlanabileceği pişmanlık yasası teklifi verdi. CHP'nin itirazıyla o maddeyi geri çektiler" ifadelerini kullandı.
"BEBEK KATİLİNİ KİMSE HAPİSTEN ÇIKARAMAZ"
Yavaş, şunları söyledi:
"Bebek Katili'ni hiç kimse hapisten çıkaramaz. 360 oy lazım, bir de kamuoyunu ikna etmeniz lazım. Eli kanlı terörist cezaevinden çıkamaz, kimsenin de gücü yetmez. Bazı HDP'liler kendi tabanından oy almak için propaganda yapıyordur. Buna destek verecek bir Allah'ın kulu da yoktur. Samimi olmak lazım. Asla ve asla çıkamazlar, hiçbir pazarlık yok. Böyle bir şey gelse kim razı olacak? Bunlar sadece iktidarın kullanmasına yarayan argümanlar. Ankara'da benim seçimimde de yaptılar. Bir yerlerle kontrollü olarak bu söylemleri yapıyorlar.
"BU SEÇİM KAYBETTİRECEKSE KAYBETTİRSİN"
"Kandil'den terörist başlarından biri 'Bizim üzerimizden neden siyaset yapıyorsunuz? AK Parti'den kaç kere bizimle görüştüler. En çok bunlarla görüştük, neden şikayet ediyorlar?' diyen de aynı yöneticiler" diye konuşan Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:
"Bunların hiçbirine itibar etmemek lazım. Türkiye güçlü bir devlet, asla teröristlerin dediği olmaz. Kandil silah bırakmadığı taktirde o İHA'lar orayı bombalayacak. Bu kadar basit. Asla teröristlerin dediği olmaz. Silah ellerinden düşmediği müddetçe devletin aynı tavrı devam edecektir. Bu sözler seçim kaybettirecekse kaybettirsin. Yalan mı söyleyeceğim? Orada siz cinayet işleyeceksiniz, bu tarafta seyred
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







