MEB ve Valilik, AYM ve Danıştay kararlarına rağmen dershane kapattı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ocak 7 2016
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Eskişehir Valiliği, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Danıştay'ın 'Dershaneler kapatılamaz' kararına rağmen kentte faaliyet gösteren FEM'e ait 3 dershaneyi kapattı. Dershanelerin kapatılmasına herhangi bir gerekçe gösterilmedi. İlgili yazı da 'Eskişehir Valiliğinin Oluru' ile yazısı dikkat çekti.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Eskişehir Valiliği, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Danıştay'ın 'Dershaneler kapatılamaz' kararına rağmen kentte faaliyet gösteren FEM'e ait 3 dershaneyi kapattı. Dershanelerin kapatılmasına herhangi bir gerekçe gösterilmedi. İlgili yazı da 'Eskişehir Valiliğinin Oluru' ile yazısı dikkat çekti.

Valilik oluru ile MEB tarafından 3 dershanenin iş yeri açma ve işletme ruhsatları iptal edildi, kurumların kapatılması konusu ve ilgili işlem yöneticilerine herhangi bir şekilde önceden haber verilmedi. Dershane avukatları, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarına rağmen yarıyıl tatiline iki hafta kala yapılan bu hukuksuz işlemin iptali için İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

4 ay önce valiliğin direktifleri ile polis koordinesinde 8 ayrı kurumdan 30 kişiyle kentteki dershanelere kapatmaya gidildiğinde boş binalara işlem yapılması, açık dershanenin 'çöp kovası neden üçgen değil', 'merdiven niye yarım santim yüksek' gibi gerekçelerle cezalar uygulanmıştı.

Alınan bilgiye göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişleri Valilik talimatıyla geçtiğimiz günlerde FEM'e ait kentteki üç ayrı yerdeki dershaneye teftişe gitti. Müfettişler, 'ilgili dershaneler faaliyet gösteriyor' diyerek rapor tutup valiliğe gönderdi. Eskişehir Valiliği de bir yıl önce kendisinin açılmasına izin verdiği ilgili kuruma bağlı 3 ayrı dershaneyi herhangi bir gerekçe, yasal bir dayanak göstermeden 'kapatılmalı' yönünde olur vererek Milli Eğitim Bakanlığı'na yazı gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı da, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'ın 'dershaneler kapatılamaz' kararına rağmen Vali Güngör Azim Tuna'nın oluru ile 'kapatılmalı' denilerek söz konusu şirkete ait 3 ayrı noktada faaliyet gösteren dershane kapatıldı.

Kapatılmaya ilişkin Bakan adına Genel Müdür Vekili Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla MEB'den Eskişehir Valiliği'ne gönderilen resmi yazıda, şöyle denildi: " Valiliğinizin ilgili (b) yazısı eki inceleme/soruşturma raporu doğrultusunda işyeri açma ve çalışma ruhsatının iptali için valiliğinizce uygun görü

Bu haberler de ilginizi çekebilir