Medyaya kurulan komploda Damat Berat Albayrak izi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Aralık 14 2016
Gazeteci Yazar Nazif Apak TR724.com da iki yıl önce bugün medyaya kurulan komploda, Damat Berat Albayrak 'ın nasıl dahil olduğunu yazdı.

BERAT’IN KUTUSU VE SUÇ ÜSTÜ YAKALANANLAR

Bugün 14 Aralık 2016. El Kaide yanlısı olduğu iddiasıyla Tahşiyeciler adlı bir gruba açılan dava bahane edilerek kurulan kumpasın ardından, Samanyolu Televizyonu ve Zaman’a yapılan polis baskınının üzerinden tam iki yıl geçti.

Hatırlanacağı gibi sabahın erken saatlerinde iki medya kuruluşunun önüne gelen yüzlerce polis, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’yı canlı yayında göz altına almıştı. Yasalar hiçe sayılarak altı gün gözaltında tutulduktan sonra, kendi yazmadığı bir haber ve iki köşe yazısı yüzünden suçlanan Ekrem Dumanlı, kuvvetli suç şüphesi olmadığı için adli kontrolle serbest bırakılmış, bir dizi filmde geçen bir sahne ve yasadışı yollarla elde edilmiş, delil sayılamayacak bir konuşma yüzünden Samanyolu Yayın Grubu’nun en üst düzey yöneticisi Hidayet Karaca tutuklanmış ve halen hapiste.

Dava devam ediyor. Dünyanın en anlamsız davalarından biri olan ‘Tahşiyecilere kumpas’ iddiaları sapır sapır döküldü dava boyunca. Zoraki suçlamalar, delilsiz ispatsız iddialar.

Bu hafta yeni bir gerçeğin daha farkına vardık: Wikileaks Berat Albayrak’ın e-maillerini yayınlamaya başlayınca Tahşiye davası ile ilgili bir yazışma da ortaya çıktı ve fırıldağın hangi merkezde çevrildiğini de ispat etmiş oldu.

Berat Albayrak’a ait olduğu anlaşılan ve elektronik yazışmalar hacker’ların eline geçmişti. İfşa edilen 16 yıllık yazışmalarda 60 bin civarında e-posta yer alıyor. İçinde o kadar derin bilgiler var ki! RedHack Grubu, e-mailleri ele geçirdiğini ve bunları yayınlayacağını açıklayınca Türkiye’deki sosyal medya yasaklarla boğuldu. Zaten e-maillerdeki skandalları yayınlayabilecek gazete ve TV kalmamıştı ortada. Sosyal medyaya da geniş çaplı yasaklar getirilerek olay ört bas edilmek istendi.

Ört bas oldu mu? Hayır. Türkiye’de kaba kuvvetle sust

Bu haberler de ilginizi çekebilir