Meral Akşener o yemeğe katılmadı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Kasım 15 2015
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, “Hanımefendi biraz dinlenecek” deyip 1 Kasım’da milletvekili adayı göstermediği Meral Akşener geleneksel yemeğe katılmadı
Meral Akşener o yemeğe katılmadı
Trabzon’dan seçilemeyen Meclis Başkanvekili Koray Aydın ile Akşener gibi aday gösterilmeyen Hatay eski milletvekili Şefik Çirkin’in de yemeğe katılmaması kulisleri hareketlendirdi.

YEMEK BOYKOTU

Sözcü'nün haberine göre, MHP Lideri Devlet Bahçeli, partiyi olağanüstü tüzük kongresine götürmek isteyen muhaliflere “rest” çektiği MYK toplantısından bir gün önce 24. ve 25. Dönem milletvekillerine Balgat’taki Meyra Palace Otel’de bir akşam yemeği verdi.

ÜÇ İSİM KATILMADI

Her yasama yılının açılışı öncesi geleneksel olarak düzenlenen yemeğe 24. ve 25. Dönem milletvekillerinin hepsi davet edildi. Meral Akşener kendisi için, “Her türlü değeri vererek bu konumlara taşıdığımız insan sorgulanmıyor da MHP sorgulanıyor. Kendisini listeye almayan benim” diyen Bahçeli’nin yemeğini protesto etti.

KULİSLER HAREKETLENDİ

Saat 19.00’da başlayıp 21.30’da sona eren yemeğe Akşener’le birlikte hareket ettiği öne sürülen eski Trabzon milletvekili Koray Aydın ile 1 Kasım’da aday gösterilmeyen Hatay eski milletvekili Şefik Çirkin’de katılmadı. Üç kritik ismin mazeret bildirmedikleri ve yemeği boykot ettikleri iddia edildi.

KONUŞMA YAPMADI

77 eski ve yeni milletvekilinin katılmadığı yemekte MHP Lideri Bahçeli’nin seçim sonuçları konusunda bir değerlendirme yapmadığı öğrenildi. Milletvekillerinin kendi aralarında sohbet ettikleri yemekte gözler Akşener, Aydın ve Çirkin’i aradı. Bahçeli, MYK toplantısında geleneksel yemekten bahsederek, “Orada herhangi bir değerlendirme yapılmadı, kulis olmadı. Eski ve yeni milletvekili arkadaşlarımızla bir araya geldik” demekle yetindi. Bahçeli’nin Merkez Yönetim Kurulu’nun ardından 81 İl Başkanı’nı Ankara’ya toplaması MHP’de suların durulmasını sağlayamadı. Meral Akşener’in Salı günü Ankara’da açtığı seçim merkezinde partinin olağanüstü tüzük kurultayına gitmesini isteyeceği i

Bu haberler de ilginizi çekebilir