Merkel'den Çipras'a tepki
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 6 2015
Yunanistan'ın iflastan kurtulması için kemer sıkma politikası karşılığında kreditörlerin vereceği mali yardımı dün referandumda halkın onayına sunan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a Başbakan Merkel'in, "Göz göre göre ülkesini duvara toslatacak." tepkisi verdiği ortaya çıktı.

Yunanistan, beş yıldan fazla bir süredir Başbakan Angela Merkel ve partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) en önemli gündem maddelerinden birisini oluşturuyor. Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası'nın yardım paketini dün halk oylamasına götüren Yunan Başbakanı Aleksis Çipras'a Merkel'in çok kızdığı ortaya çıktı. Kamuoyu önünde Yunanistan ile dayanışma mesajları veren Başbakan Merkel'in partisi CDU'nun Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Çipras'ı kastederek "Göz göre göre ülkesini duvara toslatacak." dediği belirtildi.
Spiegel'in ulaştığı bilgiye göre hafta sonu CDU'nun Merkez Yürütme Kurulu toplantısında üst düzey partililer Merkel'e "Yunanistan ile şimdi nasıl devam edeceğiz?" sorusunu yönelttiler. Merkel'in bütün gayretlerine rağmen Çipras'ın son hamlesinden büyük hayal kırıklığı yaşadığını ve Yunan Başbakana çok kızgın olduğu kaydedildi.
Yunanistan'ın Euro'dan ayrılmasının sadece Avrupa için bir başarısızlık değil aynı zamanda Merkel'in liderliği için de olumsuz etki yapacağı endişesini taşıdığı kaydedildi.
‘Bu hükümet Avrupa'nın temel değerlerini dikkate almıyor'
Kamuoyu önünde dayanışma ve istikrarın birbirine bağlı olduğunu ve Yunan halkına Avrupa'nın kapılarının açık olacağını söyleyen Başbakan Merkel'in Yunan Başbakan Çipras ve hükümeti için artık aynı şeyi düşünmediği ifade edildi. "Yunanistan bu hükümetle Avrupa'nın temel değerlerini dikkate almıyor. İşbirliğinin temel önceliklerini ihlal ediyor." diyen Merkel'in Çipras'ı katı tutumu ve ideolojik olduğu gerekçesiyle eleştirdiği ileri sürüldü.
Çipras'ın bütün ülkeyi Rus ruleti oynamaya sevk ettiğini düşünen Merkel, Euro'da kalıp kalmama oylamasına dönüşen referandumu kamuoyunda demokratik hak olarak ifade etse de yakın çevresinde Çipras'ın adımını çok soğuk karşıladığını beyan ettiği kaydedildi.
CDU
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!5.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...
6.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'7.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...


